В ОДА обговорили питання проведення часткової мобілізації

94_mainВиконувач обов’язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак 17 січня провів нараду з питань проведення часткової мобілізації в Тернопільській області.

Участь у нараді взяли голова Тернопільської обласної ради Василь  Хомінець, голови районних державних адміністрацій, районних рад, керівники відділів апарату, структурних підрозділів ОДА, керівний склад військових комісаріатів області.

Виконувач  обов’язків  обласного військового комісара Володимир Катинський доповів як виконується Закон України від 15 січня 2015 року «Про затвердження Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15 «Про часткову мобілізацію». Виконувач обов’язків начальника Управління МВС України в області Олександр Богомол поінформував про забезпечення порядку під час мобілізації.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Лідія Чайковська  розповіла як працюватимуть призовні медичні комісії під час часткової мобілізації до Збройних Сил України у 2015 році. Іван Крисак наголосив, що медичні комісії для проходження медогляду військовозобов’язаних повинні працювати у кожному районі.

Також під час наради директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА Василь Ясіновський доповів про те, як забезпечуватимуть перевезення пасажирів у період проведення часткової мобілізації в області.

За результатами наради Іван Крисак дав доручення провести інформаційну роботу серед населення про необхідність проведення мобілізації.

«Ми повинні проявити патріотизм та забезпечити мобілізацію, – наголосив Іван Крисак. – Усі маємо розуміти, що в нас є одна держава – Україна і її потрібно захищати. Тож кожен військовозобов’язаний повинен усвідомити, що йде на захист країни, щоб замінити бійців, які були на сході. Це наші земляки і побратими, їм потрібно оновити сили».

Вам також може сподобатися