Мешканці Підгороднього нарікають на якість пасажирських перевезень

thumb_62057_news_m – Чомусь так сталося, що всі приміські села мають гарне сполучення із Тернополем, а у нас постійно проблеми, – скаржиться жителька села Підгороднє Марія Чирик. – Добратися, на роботу, з найближчого села до Тернополя, і назад додому просто нереально.

Мешканці Підгороднього нарікають на якість пасажирських перевезень. Чимало людей із приміського села щодня їздять у Тернопіль на роботу, однак, виходить так, що обласний центр зовсім близько, та добратись до нього нелегко.
– Водій постійно порушує графік, через що ми вранці часто не встигаємо на роботу. – розповідає Марія Чирик. – А ввечері іноді нема останнього маршруту, тож виходить що додому нам просто доводиться іти пішки. Від села, приміром до масиву “Дружба” ближче, ніж у Тернополі від “Аляски” до “Дружби”, але дістатися нам набагато складніше.
Наразі на маршруті Тернопіль-Підгороднє працюють два перевізники. За словами мешканців села, в обох перевізників тільки по одній машині. І обидві далеко не в найкращому стані. Якщо один автобус ламається, замінити його нічим.
Вартість проїзду від села до зупинки біля видавництва “Збруч” – 3 гривні.

Альтернативи цим перевізникам немає, оскільки автобуси тернопільського міського маршруту №27 курсують до зупинки біля цвинтаря тільки у вихідні, та й то лише по кілька разів на день. Варіант продовження тернопільського міського маршруту не розглядається, оскільки Підгороднє має своїх двох перевізників.

Мешканці села намірені звертатися у Тернопільську районну адміністрацію з вимогою, щоб там вплинули на перевізників і щоб ті забезпечили якісне і безперебійне перевезення. В протилежному випадку пропонують розірвати з ними договір і знайти нових перевізників або домагатися, щоб у село заїздили міські маршрутки.

– Зараз працюємо над вирішенням цієї проблеми, – повідомив головний спеціаліст відділу інфраструктури Тернопільської районної адміністрації Богдан Андрушків. – Ми вже спілкувалися по цьому питанню з сільським головою Підгороднього. На вівторок, 20 січня, ми викликали в адміністрацію обох перевізників. Будемо з ними спілкуватися. Якщо ці підприємці не зможуть забезпечити перевезення до Підгороднього будемо розривати з ними договір і шукати нових перевізників.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися