Тернополяни вистоюють у довжелезних чергах по декілька годин на холоді через… візу

25Вже не один день тернополяни спостерігають довжелезні черги людей до одного із банків у місті. Перше, що спадає на думку – це те, що у нього проблеми, а клієнти намагаються зняти з рахунків свої кошти.

Проте насправді тернополяни вистоюють у довжелезних чергах по декілька годин на холоді через … візу.

Так, вже декілька років в Тернополі на вулиці Танцорова діє Візовий центр. Тут можна відкрити чи шенгенську чи національну польську, а тепер вже і литовську візи.

Раніше, коли людина хотіла отримати візу, вона реєструвалася  на подачу необхідних документів на конкретні день та годину через мережу Інтернет чи по телефону. Потім в зазначений час приходила з пакетом документів, які подавала працівнику візового Центру. Працівник в свою чергу переглядав документи і давав чек, який на місці можна було оплатити (вартість послуг візового центру та вартість самої візи. До речі, спочатку ці послуги коштували 225 грн. а тепер — всі 345 грн.). Після цього потрібно було чекати приблизно два тижні на отримання свого закордонного паспорту з відкритою візою.

Але тепер сам процес реєстрації змінився. Тож зараз для того, щоб зареєструватися на подачу документів, необхідно наперед оплатити послуги Візового центру. І все би здавалося нормально і прийнятно, але знову але… Коли людина приходить до Візового центру, щоб отримати банківські реквізити для оплатити послуг, то їй просто їх не дають… А кажуть, що Ви можете звернутися в Кредобанк або в Ідеабанк, де є ці реквізити, і там здійснити оплату…

Ось і пояснення, чому такі великі черги. Ідеабанк в Тернополі представлений одним відділенням, а Кредобанк — аж двома!

І тут виникає безліч питань! Як може організація ціленаправлено направляти людей в конкретні банки? Де працівники Антимонопольного комітету? Де діяльність прокуратури? В Україні діє банківська система, і не можна людей обмежувати у виборі банку.

В черзі люди також обурюються. Одні кажуть, що така ситуація через те, що ці банки мають польські інвестиції, тому і направляють до них для, так би мовити, підняття економіки Польщі. Інші кажуть «що жити стало краще», а тому останню можливість щось підзаробити, поїхавши до Польщі за товаром і продати його тут, — і то обмежують.

А також люди згадують про обов’язкове замовлення номерів у готелях Польщі. А тамтешні готельєри, дізнавшись про ці наші нововведення, почали піднімати ціни на номери. Люди не знають, яка логіка в прийнятті цих норм – для відкриття річної мультивізи на рік необхідно замовити готель аж на одну ніч! Країна парадоксів…

А ще пам’ятається нам обіцяли безвізовий режим, а в результаті і візовий ускладнили…

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися