Виборчі перипетії у Тернопільському медуніверситеті

29 Як і прогнозувалось ректора Тернопільського державного медичного університету назвуть після другого туру виборів.

Відтепер за крісло керівника вузу боротимуться лише два кандидати:  Михайло Корда, який набрав 342 голоси та Лілія Бабінець, яку підтримало 119 виборців.

Для перемоги Михайлу Кодрі не вистачило 34 голоси.

«Щоб перемогти у першому турі одному із претендентів потрібно набрати 50% голосів плюс один голос. Це має бути 376 голосів», – заявляв голова виборчої комісії Григорій Загричук.

Замість потрібних 376, Михайло Кодра набрав – 342. Тому він разом із Лілією Бабінець  переходить до другого туру виборів. Олександру Ковальчуку для продовження боротьби не вистачило кілька балів, він набрав 117 голосів, Ігор Мисула – 46, Степан Вадзюк – 40. Олександр Яшан – 18, Володимир Шманько – 9. Шість бюлетенів були недійсні і шість голосів проти всіх.

Нагадаємо, вчора у Тернопільському державному медичному університеті проходили перші в Україні відкриті та демократичні вибори ректора. На 750 чоловік була покладена місія обрати з поміж семи кандидатів – найкращого. Проте, ще на початку голосування у претендентів на посаду ректора та й представників комісії закрадалась думка, що  вибори не принесуть очікуваного результату.

«Всі претенденти – поважні люди. Програма кожна достойна, що її втілити в життя. Тому важко сказати, хто переможе», – заявляв представник від Міністерства охорони здоров`я, заступник директора департаменту кадрового менеджменту, освіти та науки МОЗ України Ігор Клоченко.

Також у проведенні другого туру виборів був впевнений один з претендентів на посаду

«З-поміж семи кандидатів моїм колегам буде важко вибрати кращого, адже напрямки розвитку університету ми всі вбачаємо однаково, лише кожен кандидат йде іншим шляхом до цієї мети, – розповідав Ігор Мисула. – Я чомусь переконаний, що переможця озвучать після другого туру виборів».

Отож 29 січня проведуть другий тур виборів ректора Тернопільського державного медичного університету.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися