У Кременці виховательку садочка звинувачують у пиятиці та побитті дитини

MOLOTOKПро цей скандал ми розповідали вам ще восени минулого року. З того часу керівництво дошкільного закладу декілька разів звільняло жінку з роботи. Та через суд, у якому, за словами працівників дитсадка, працює її донька, виховательку поновляли на посаді. Зараз музкерівник знову звільнена і через Феміду вимагає повернення.

Історія із горе-вихователькою тягнеться вже більш, як п’ять місяців. Увесь цей час у залах суду працівники та керівництво дитсадка воюють із музкерівником. Вони проти чергового поновлення її на роботі. Натомість звинувачена вихователька не втомлюється відстоювати своє право. І за вирішенням конфлікту знову звертається до Феміди.

ЛІДІЯ КОРНІЙЧУК, мама потерпілого хлопчика

«Ідучи по залу, в залі стояв крик, діти шуміли, позивач Гуславська кричала несамовито до дітей. – Вашої дитини вже там не було? – Дитини не було. Я дивлюся, діти кричать. Розрізнити, коли я запитала вихователя, де моя дитина, вона сказала, в кабінеті. І я вбігла в кабінет, дивлюся, моя дитина сидить на руках в інструктора з фізичного виховання. В дитини гіркі сльози. Дитина вся червона. Тримає ручку, і мама дмухай, тьотя била. На лівій руці були ось такі сліди від пальців. Потім вже вдома я пізніше побачила, коли приїхала, отакі два сліди від нігтів».

Лідія Корнійчук водночас є мамою хлопчика, і працівником кременецького дитсадка. У залі суду жінка в черговий раз пояснює, чому вони проти виховательки. До слова, вирішити конфлікт спершу намагалися мирно, розповідає також завідувач дошкільного навчального закладу. До того ж, кажуть, не хотіли розголосу.

ОЛЬГА БОНДАР, завідувач ДНЗ загального розвитку №5 (м. Кременець)

«Мама звернулася із заявою про те, що її дитині були нанесені тілесні ушкодження, синці на руках, були сліди від нігтів на руках дитини, де музичний керівник, будучи в легкому сп’янінні, так мені було сказано. – І що ви зробили? – Я прийняла заяву матері про те, яка поступила, щоби розглянути на профспілковому комітеті даний випадок».

Натомість винуватець судових засідань стверджує, хлопчика не била. Це її підставили колеги по роботі. Тому знову і знову, каже вихователька, вимагає справедливості.

ЖАННА ГУСЛАВСЬКА, музичний керівник ДНЗ загального розвитку №5 (м. Кременець)

«В нас там повністю стіна в дзеркалах. І її Владік Корнійчук, оцієї ображеної мами, Ліди Ігорівни, він стукав по дзеркалу. Думаю, зараз дзеркало впаде. Ще буду відповідати. Взяла посадила його собі на руки. І разом з ним грала вже в чотири руки. Він зіскочив. Я взяла його відвела в сторону за фортепіано. Він почав плакати. А наша фізкультурниця спонукала, щоб в мене такий був бардак».

До того ж, каже Жанна Гуславська, вона добрий педагог, і діти її люблять. Особливо той хлопчик, якого вона, начебто, побила.

ЖАННА ГУСЛАВСЬКА, музичний керівник ДНЗ загального розвитку №5 (м. Кременець)

«І дуже мене любить, завжди до мене добре відноситься. Каже, я тебе люблю. Я навіть його не бачу, він мене обіймає. І зараз його спеціально не водять в садік, щоб не було видно, як ця дитина до мене нормально відноситься».

Поновлювати чи ні вихователя на посаді, суд ще не з’ясував. Ще одне засідання мають намір провести наступного тижня. Тоді запросять нових свідків і, можливо, винесуть рішення.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися