Як на Тернопільщині готуються до посівної

original-1297944801Стан підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт та їх забезпеченість матеріально-технічними ресурсами обговорили під час селекторної наради, яку 27 січня провели під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка.

Як повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністарції Володимир Стахів, прогнозована посівна площа у 2015 році становить 802,7 тис. га, що на 0,1 тис. га більше, ніж у було посіяно у 2014 році.

«За попередніми даними сільськогосподарськими товаровиробниками усіх форм власності заплановано посіяти ярі культури на площі 520,3 тис. га, – повідомив Володимир  Стахів. –  Щодо  озимих зернових культур, сходи отримано на площі 204,4 тис. га (99% від посіяних). Під посів озимих культур на 1 гектар удобреної площі сільськогосподарськими підприємствами внесено 92,7 кг діючої речовини мінеральних добрив».

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації щоденно проводиться моніторинг питання забезпеченості сільгосппідприємств матеріально-технічними ресурсами та  стану підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт.

«Мінеральними добривами область забезпечена на 27% до потреби, засобами захисту рослин на весну – на 31 %, – продовжив Володимир Стахів. – Щодо матеріально-технічного забезпечення, для проведення комплексу весняно-польових робіт у 2015 році сільськогосподарські товаровиробники області мають у своєму розпорядженні більше  9.2 тисяч одиниць ґрунтообробної техніки. За оперативними даними  готовність сільськогосподарської техніки становить 98-99%. Проводиться  постійна робота з оновлення  машинно-тракторного парку сільськогосподарськими машинами і механізмами сучасного рівня. Зокрема, за минулий рік придбано 159 одиниць техніки та обладнання на суму майже 107.4 млн. грн.  За оперативними даними районів заготовлено 8,4 тис. тонн дизпалива та 1,96 тис. тонн бензину, що становить 71-80 відсотків до потреби. На складах нафтотрейдерів, що працюють на Тернопільщині в наявності 3,4 тисячі тонн дизельного палива та біля 1 тис. тонн бензину. Господарствами області накопичення матеріально-технічних ресурсів продовжується».

Вам також може сподобатися