Дві автівки у зону АТО передала Тернопільська міська рада

vlcsnap-2015-01-29-14h31m45s194 Одну з них отримають бійці Нацгвардії, іншу Тернопільські медики, які добровільно допомагають нашим військовим біля Донецького аеропорту. Крім машин на Схід передали медикаменти, продукти та інші необхідні речі.

Тернопільська міська рада вже вкотре передає на передову необхідні автівки. Придбали машини за гроші, які пожертвували небайдужі. Два авто завантажили продуктами, ліками та речами, які просили бійці.

– Один з них – це джип, який можна використовувати в будь-яких умовах, з потужним мотором. Цей джип переобладнаний в швидку допомогу, є носілки, капельниці, усе необхідне, аби надавати первинну медичну допомогу. Разом з автомобілем передаються продукти харчування, які просили наші військові. Один автомобіль піде в батальйон національної гвардії. Інший автомобіль передається адресно одному з вояків, який добровільно є лікарем з Тернопільської лікарні, – розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Лікар, якому адресно передають авто, Михайло Стасів – працював хірургом, а також заступником головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги. В минулому – афганець, зголосився добровільно допомагати нашим військовим на Сході. На фронті Михайло Стасів вже більше півроку. Авто пристосували для умов на Сході.

– Він переобладнаний, зроблений санітарний автомобіль. Поранений може там знаходитися, збоку є місце для медика, санітара, лікаря, пристосований для крапельниці. Ми повністю запакувати авто тими речами, які потрібні. Це в першу чергу медикаменти та решта речей, які там потрібні, – каже начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради Ростислав Левчук.

Авто, яке передали нацгвардії, економне, швидке, маневрене. Воно вкрай необхідне для малих розвідувальних груп, а також для перевезення поранених, каже заступник командира батальйону Нацгвардії Ярослав Хотилянець.

– Хотів би особисто я, командування батальйону, особовий склад, подякувати міському голові, активістам, Автомайдану, волонтерським організаціям та волонтерам за надання допомоги своїм землякам, які виконують свої бойові завдання в зоні АТО. Допомога потрібна, і навіть дитячі малюнки, повірте, дуже вітаються нашими військовими, ми їх розвішуємо в бліндажах.

Повезуть дві автівки на Схід волонтери Автомайдану Тернополя.

– Попросили хлопці тушонки, картоплю, сало, сигарети, дещо з берців. Практично Нацгвардія зараз забезпечена більш менш, трохи по харчах невистачає, але ми докомплектуємо і довеземо. Раніше ми отримали від міськради бензопили і генератори, то ми це все повеземо. Ще один бус наш буде їхати від Автомайдану. Будемо їхати до хлопців, які відійшли з 31-го блок поста, вони зараз під Лисичанськом 29-31 блок пост. Їм потрібне взуття, в нас є від друзів з Америки куртки, берци – ми це все туди доставимо, – каже голова ГО “Автомайдан Тернопіль” Дмитро Гайдуцький.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися