Тернопілля сколихнула нова трагедія (подробиці)

384642731Вночі проти неділі, 1 січня, у польовому таборі військової частини на Херсонщині (у селі Червоний Чабан Каланчацького району) сталася пожежа, унаслідок якої шестеро військовослужбовців ЗСУ загинуло, 11 отримали поранення.

Про це повідомив начальник Миколаївського зонального відділу ВСП у ЗСУ полковник Андрій Тимошенко, який на місці у складі спецгрупи з’ясовує обставини події.

“Травмовані військовослужбовці автомобілем швидкої медичної допомоги були оперативно доставлені до Чаплинської районної лікарні, де їм надано першу медичну допомогу”, – йдеться у повідомленні на сайті Міноборони. За даними ДСНС Херсонської області, постраждалі знаходяться у стані середньої важкості.

Крім того, начальник управління прес-служби Міноборони, підполковник Богдан Сеник повідомив, що ще шестеро військовослужбовців зникли безвісти, передає Інтерфакс-Україна. За його даними вибух стався близько 3-ї ночі.

Пожежу було локалізовано о 7-й годині ранку, додали у прес-службі Міноборони. На місці працюють вибухотехніки, працівники Військової служби правопорядку у ЗС України, представники силових структур.

“Причина загоряння наметів та ступінь пошкодження військового майна буде встановлена в ході перевірки”, – запевнили у Міноборони.

Водночас раніше УНІАН з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляв, що пожежа сталася через вибух боєприпасів, які бійці Тернопільського батальйону територіальної оборони “Збруч” зберігали у наметі. Раніше повідомлялося, що на Херсонщині посилюють блокпости через активність сепаратистів. Почастішали спроби провезти в регіон зброю, вибухівку, крадені машини тощо.
Джерело: ТСН

Вам також може сподобатися