Двом тернопільським студенткам у квартирі підпалили двері

photo Дві тернопільські студентки злякалися не на жарт. Дівчата живуть на зйомні квартирі. Після занять в університеті вони повернулися додому. О півнадев’яту вечора в їхні двері почали стукати. По голосу дівчата зрозуміли, що там двоє, скоріш за все, нетверезих хлопців.

– Вони вимагали, аби ми відчинили, говорили, що там живе якась дівчина, хоча такої в нас не було, – розповідає вісімнадцятирічна Ірина. – Потім почади грюкати, обзиватися. Ми відповідали, що викличем міліцію, що і зробили. Та непрохані гості не зупинилися. Вони підпалили двері та видали якусь горючу суміш.

За розповіддю студенток, міліцію вони чекали більше 20 хвилин. Поки оперативники приїхали, хлопців вже слід простив.

– МИ назвали прізвище одного з них, адже він сам його постійно вигукував, моя сусідка по квартирі розповіла, що знає, що ті, певно, приходили до дівчини, яка раніше жила в цьому помешканні, – продовжує співрозмовниця. – Однак правоохоронці, склавши протокол, сказали: «Їх ще треба зловити». ТОді в нас у квартирі зникло ще й світло. Ті, хто приходили, викрутили пробки, забрали із собою, ще й щось там зупсували. Ми запитали у міліціонері, що нам робити. Страшно сидіти без світла всю ніч, а якщо ті повернуться.?! Чоловіки при пагонах іронічно відповіли: «Беріть таксі і їдьте в «Епіцентр” купіть нові пробки й поставте».

Після розмови з правоохоронцями дівчата підняли на вуші батьків. Мама Ірини Марія Мисько живе у Львові, жінка дуже рознерввалася через таку пригоду.

– Ми телефонували в аварійну РЕМу разів з двадцять, але там ніхто не відповідав, – каже вона. – Тоді донька з подружкою обдзвонювали всіх знайомих, зрештою, знайшли електрика, який допомііг відновити освітленні у квартирі.

Другокурсниця Ірина додає, що після того інциденту боїться тепер навіть вдома одна лишатися.

– НА вулиці ввчері страшно, і у квартирі не є безпечно, – акцентує вона. – Вразило, що міліція добиралася півгодини. За цей час і вбити вже когось можна. Дуже страшно…

В міському РЕМі пояснили, що підприємтво працює тільки до 17.00. Диспетчер аварійної служби приймає дзвінки і увечері. Втім, як наголосив чергвий, до ремонту внутрішньої комунікації будинку вони не мають ніякого відношення. У такому випадку потрібно звертатися в ЖЕК. Тоді, коли комунальні підприєства не працюють (вночі, вихідні дні чи свята), тернополяни можуть звернутися в міжжекову аварійну службу.

В прес-службі обласної міліції розповіли, що розшукують чоловіковіків. Їхні дії розцінюють як дрібне хуліганство. Якщо буде доведено факт підпалу, кваліфікацію статті можуть змінити.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися