Представництво Нацбанку у Тернополі ліквідують?

1.pngНаціональний банк України планує трансформувати свою регіональну мережу і утворити чотири макрорегіони з центрами в Києві, Львові, Одесі та Днепропетровску. Про це повідомив в.о. заступника голови НБУ Владислав Рашкован, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Рашкована, пілотний проект реорганізації теруправлінь стартує в січні в східному регіоні і торкнеться Дніпропетровська, Запоріжжя, Кіровограда, Харкова, Сум, Полтави, Донецька та Луганська. Згідно з проектом, також планується формування центрального макрорегіону (Київ, Вінниця, Чернігів, Житомир, Черкаси), західного (Львів, Тернопіль, Хмельницький, Чернівці, Івано-Франківськ, Луцьк, Ужгород, Рівне) та південного (Одеса, Миколаїв, Херсон, Крим ). Рашкован пояснив, що центри макрорегіонів відповідатимуть за кілька областей, але функції касової підтримки та інкасації залишаться на рівні нинішніх теруправлінь.

За словами Рашкована, реорганізація центрального апарату, теруправлінь та структурних підрозділів НБУ буде супроводжуватися скороченням штату: заплановані не тільки звільнення, але передача персоналу в зону відповідальності інших відомств. За його даними, штат Нацбанку на сьогодні передбачає 11,5 тис. Персоналу, з яких 6,3 тис. Виконують функції, не пов’язані з діяльністю центрального банку або непритаманні йому. За підсумками трансформації персонал НБУ може скоротитися майже вдвічі.

«Думаю, що 2015 ми закінчимо цифрою в районі 6,1 – 6,2 тис. осіб», – повідомив він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Вам також може сподобатися