Якщо ОСББ не виконує своїх зобов’язань, за справу візьметься муніципальна поліція

477180_mainТернополяни поскаржилися до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради на те, що по вулиці Чумацькій, 27 вже декілька днів поспіль спеціалізовані підприємства не забирають переповнений контейнер для твердих побутових відходів. Люди обурюються, адже не лише не мають куди викинути своє сміття, але й тому, що собаки розносять відходи по всьому дворі.
Фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології було оперативно вжито заходів для ліквідації зазначених недоліків, тому на даний час територія впорядкована. Однак, як з’ясувалося, регулювати дану проблему мали б самі жителі, оскільки будинок по вул. Чумацькій, 27 являється ОСББ.
Як повідомили представники ПП «Екотерн», що здійснює вивезення побутових відходів за вказаною адресою, голова ОСББ в цілях економії коштів підписав угоду на вивезення лише одного контейнера для ТПВ. Однак із розрахунку діючих норм накопичення відходів їх кількість повинна бути більшою. Тому, за інформацією перевізника ПП “Екотерн”, протягом тижня голова об’єднання має укласти новий договір із збільшенням кількості спецємкостей для сміття.
На жаль, подібні випадки непоодинокі: тернополяни звинувачують у бездіяльності комунальників, хоча мали б спрямовують свої скарги до керівництва ОСББ. Часто мешканці міста скаржаться, приміром, на неприбраний сніг, на непосипані тротуари, на погану якість прибирання прибудинкової території тощо, і значний відсоток звернень надходить саме від ОСББ. Зауважимо, що у підпорядкуванні Тернопільської міської ради перебуває 1083 будинки, загалом ж їх у Тернополі понад дві тисячі. Всі інші багатоквартирні будинки перебувають у підпорядкуванні ОСББ чи інших будинкових утворень і обслуговуються приватними ЖЕКами. Як і у випадку з інцидентом, що склався на вул. Чумацькій, 27, тернополяни повинні скаржитися безпосередньо до керівництва ОСББ або приватних ЖЕКів, які обслуговують проблемні території. Якщо ж об’єднання не здійснює прибирання прилеглої території належним чином або не дотримується вимог «Правил благоустрою м. Тернопіль», то контролюючі функції виконує муніципальна поліція, яка, у разі невиконання обов’язків, притягуватиме відповідальних осіб до адміністративної відповідальності.

Вам також може сподобатися