У Тернополі розгорівся скандал навколо встановлення та заміни дорожніх знаків

329225730003021523 січня 2015 року на офіційному сайті УМВС України в Тернопільській області була оприлюднена публікація під заголовком «Правоохоронці викрили факт неправомірної розтрати бюджетних коштів, виділених на встановлення та заміну дорожніх знаків у Тернополі».

Керівник управління житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради Микола Лесів стверджує, що жодних запитів від правоохоронців щодо переліку виконаних робіт із встановлення та заміни дорожніх знаків, а також витрачених на ці роботи коштів, не надходило ні на ім’я начальника УЖКГ, ні на директора підрядної організації, ні на начальника відділу технічного нагляду. Правоохоронці не здійснювали жодних перевірок і, відповідно, підстави для даних звинувачень – відсутні.

Також не відповідає дійсності та інформація, що підрядник не виконав жодних робіт (як було зазначено у публікації). Підрядна організація ТОВ «Газ-Пласт-Буд» у 2014 році провела заміну та встановлення нових дорожніх знаків на вулицях Тернополя у кількості 171 шт. на загальну суму 172 986, 68 грн.

«Наказом управління ЖКГ, ми створили спеціальну комісію, яка обстежила усі дорожні знаки, які були встановлені минулого року в Тернополі, – каже начальник управління житлово-комунального господарства Микола Лесів. – Згідно із висновків комісії, підстав для відкриття кримінального провадження немає, оскільки факти, які були наведені у публікації, не підтвердилися».

До слова, лист від слідчого Тернопільського УМВС України у Тернопільській області надійшов на адресу відділу технічного нагляду аж 29 січня, у якому містилося звернення про надання завірених документів щодо виконання робіт з облаштування дорожніх знаків у Тернополі. Відділ технічного нагляду повідомив правоохоронця, що для отримання цих документів йому необхідно звернутися безпосередньо у Тернопільську міську раду.

У зв’язку з вищенаведеними фактами, Тернопільська міська рада звернулася до правоохоронних органів з вимогою спростувати інформацію на офіційному сайті УМВС України в Тернопільській області, що була розміщена 23 січня 2015 року.

Вам також може сподобатися