На Тернопільщині замість подарунка батько повіз дитину на цвинтар…

06Труна замість подарунка синові: батьки загиблого на Тернопільщині 17-річного хлопця вимагають покарати винуватця ДТП (фото)

Юрко не рухався, капюшон його куртки був мокрий від крові… Іринка отямилася першою і підповзла до хлопця, щоб одягти йому шапку – боялася, що замерзне.

Останнє, що пам’ятала – він тримав її за руку, а перед цим — гуркіт автомобіля, яскраве світло й удар… На дорозі їх знайшов чоловік, який і викликав швидку.

На Водохреще, 19 січня, Юрко з Ірою гуляли по рідному Шумську, а коли хлопець проводжав дівчину додому, їх збив «Мерседес». Водій автівки утік з місця події, залишивши молодих людей на дорозі. Від отриманих травм 17-річний Юрко помер на місці, а 14-річну Іринку з численними травмами шийного хребта, тулуба, тазу та ніг забрали до реанімації Шумської райлікарні. Майже відразу туди приїхали батьки дітей.

– Не знаю, чому Бог забрав нашого єдиного синочка, – каже почорнілий від горя батько Юрка. – Він був золотою дитиною, доброю, чемною. Я старався бути прикладом для нього. 27 грудня 2014 року йому минуло 17 років, я обіцяв подарунок на день народження, бо святкування пропустив – був на заробітках, то думав подарувати щось на Водохреще, але не встиг. Замість подарунка повіз дитину на цвинтар… Дуже шкодую, що ми так багато не встигли зробити разом, що не встиг стільки йому сказати… Нині прошу, щоб прийшов хоча б уві сні, поговорив зі мною… А сам ночами спати не можу, перед очима одне – як Юрко лежить у труні, пише Нова Тернопільська газета.

Усі в містечку знають, хто скоїв аварію. Є свідки, які бачили того вечора керівника Кременецького держлісгоспу в Шумську і як він, будучи напідпитку, сів за кермо. Однак сам він заперечує свою причетність до скоєного, стверджуючи, що за кермом була його вагітна дружина.

– Коли міліція його затримала, він поводився дуже агресивно, відмовився віддавати автомобіль і проходити медичну експертизу, але й без неї було зрозуміло, що він п’яний, – розповідає Володимир Карпович, тато Юрка. – У нього на все одна відповідь: звертайтеся до моєї дружини! Коли наступного після трагедії дня зателефонував до мене, то навіть пробачення не попросив, а тільки сказав, що за кермом був не він, і кинув трубку. Я лише встиг запитати, навіщо залишив мого сина на дорозі помирати? Це запитання і дотепер залишається без відповіді. Але ми зробимо все, щоб добитися справедливості і щоб справжній винуватець був покараний, як того заслуговує.

Джерело: Нова Тернопільська газета

Вам також може сподобатися