Терористи звільнили з полону кіборга з Тернопільщини

thumb_65426_news_m Кіборга з Тернопільщини 22-річного Ярослава Гавянця звільнили з полону терористів. Це підтверджують у Центрі пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО.

Як там повідомляють, бійця звільнили завдяки зусиллям журналістки Олени Шевчук. Сьогодні, 4 лютого на своїй сторінці у соцмережі Facebook вона розмістила фото Ярослава з підписом: ” Мы это сделали! Везем киборга домой!!!!”

Нагадаємо, Ярослав Гавянець потрапив у полон ДНР 21 січня під час оборони Донецького аеропорту. Його батько записав відеозвернення до ватажка ДНР Олександра Захарченка з проханням віддати йому сина. У зворушливій промові чоловік сказав, що пишається своїм сином-кіборгом і заявив, що готовий піти в полон замість нього. Також чоловік зауважив, що звик свої проблеми вирішувати сам, тому зробить все, щоб визволити свого сина. Потім батько вирушив на пошуки бійця. Загалом Ярослав Гавянець провів у полоні майже три тижні. А мобілізували його в АТО одразу після строкової служби в армії. До того хлопець був актором Копичинецькому аматорському театрі.

До слова, у полоні сепаратистів досі залишаються двоє бійців з Тернопільщини. Щодо їх звільнення тривають переговори. Це кіборг Володимир Маюк з села Цебрів Зборівського району, а також 27-річний Федір Ткачук родом з села Крутнів Кременецького району. Він – військовослужбовець 128 гірсько-піхотної бригади.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися