На Тернопільщині збирають кошти на каски та бронежилети

477024Днями у районному штабі національного спротиву провели нараду, де обговорили подальші пріоритети своєї роботи та із врахуванням того, що у навчальних центрах в Старичах та «Десні» мобілізованим почали видавати зимовий одяг і взуття, вирішили сконцентрувати зусилля на зборі коштів для придбання бронежилетів і касок. Під час першого етапу четвертої хвилі мобілізації у штабі одягнули 32 мобілізованих та двох добровольців, які пішли в батальйон «Айдар». Наразі потрібно 30 касок та 20 бронежилетів. Крім того, фінансові ресурси акумулюватимуть для придбання біноклів, нічних прицілів, тепловізорів.
– Перелік необхідних речей для хлопців величезний – від цвяхів до генератора, – каже Володимир Васильович, – а оскільки у військових навчальних центрах, дякувати Богу, нарешті почали забезпепечувати військовослужбовців взуттям і одягом, то вирішили для цього уже кошти не витрачати, а збирати їх та купувати «броники» і каски, а також біноклі, нічні приціли, тепловізори. Найближчим часом відремонтований УАЗ та нічний приціл, який ми уже купили, буржуйки, продукти та інші дрібнички, життєвоважливі на передовій, повеземо бійцям підрозділу нашого земляка Сергія Маслюка – вони знаходяться в районі між 26-им та 29-им блокпостами. Вакуумні бандажі, що вкрай необхідні на передовій, а у нас їх був надлишок, ми передали волонтерському об’єднанню «Народний тил», яке очолює Георгій Тука.
Щиру подяку Володимир Голоднюк висловлює українській діаспорі, зокрема Ярославу Сергієнку, який передав 50 доларів, Олегу Демочко, який передав 500 доларів, Асоціації «Єдність» міст Касерти і Аверти, які прислали 3 пари берців, 10 теплих армійських светрів, 2 літні форми, в’язані шкарпетки і рукавички, Марії Пиріг, яка прислала 11 пар берців,3 спальники та 10 дощовиків.
За минулий тиждень у штаб надійшло майже 30 тисяч гривень, 100 євро та 500 доларів. Витрачено 34 тисячі гривень на купівлю пластин для бронежилетів, 10 тисяч гривень – на купівлю жилетів під ці пластини, 6 тисяч грн., – на придбання тактичних окулярів, майже 12 тисяч грн., – на придбання наколінників, баулів, спальників, взуття.

Джерело: Народне слово

Вам також може сподобатися