21 тис. чоловіків з Тернопільщини, які ховаються від мобілізації, не зможуть виїхати за кордон і оформити субсидії?

kord_1121 тис. чоловіків, які ухиляються від призову, наразі розшукують правоохоронці.

За словами воєнного комісара Тернопільщини Володимира Катинського, ці люди уже не зможуть вибратися за кордон.

«Вони перебувають у єдиному реєстрі осіб, які розшукуються. Така людина уже не перетне кордон. Для них уже не буде жодних пільг чи субсидій. Рано чи пізно цих людей знайдуть і тоді їх чекатиме відповідальність», – зазначив комісар.

Він наголосив, що мобілізація проводиться зокрема з метою дати можливість відпочити тим воякам, які вже тривалий час перебувають в зоні АТО і потребують заміни.

«Хлопці, які повернуть з передової,в кожного з тих, хто зараз переховується, потім теж спитають, як він доклався до захисту вітчизни.  Тому закликаю всіх не думати, як уникнути мобілізації, як скористатися якимись корупційними схемами. Прийде час, і органам місцевого самоврядування також буде дана оцінка, з’ясують, хто і як роздавав повістки», –  сказав Володимир Катинський.

Він зауважив, що значна кількість осіб, яких розшукують, зумовлена зокрема тим, що дуже низький відсоток жителів області отримує повістки.

«Ми виписуємо 3 тис. повісток, а вручають 50. Ми тоді знову виписуємо ще 3 тис. повісток, 70 роздали. Для Тернопільщини, яка славиться своїм патріотизмом це ганьба. Дехто каже, що от коли вороги прийдуть до нас, тоді вже  воюватимемо. Насправді такі не стануть на захист, навіть коли вороги будуть на порозі.  Всі хочуть жити в теплі, з водою і струмом. Але якщо вороги дійдуть до Запоріжжя, може бути зруйнована енергетична система України, і тоді не буде ні тепла, ну струму, ні води.  А тому потрібно ставати на захист. Добре, що є люди, які не ховаються під мамину спідниці, за кордоном, в погребах. Але є багато й таких, які хочуть ухилитися від мобілізації», – констатував воєнком.

За його даними, план мобілізації на Тернопільщині виконаний на 50%. Для прикладу, у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській областях плани виконали на 100% ще на початок лютого. Київська, Житомирська, Рівненська область – на 95%.

На Тернопільщині найкращі темпи мобілізації демонструють Кременецький, Шумський, Збаразький, Борщівський та Заліщицький райони.

Натомість у самому Тернополі, як зазначив Володмир Катинський, «ситуація плачевна».

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися