Відтепер через Інтернет тернополяни можуть записатися на прийом до сімейного лікаря

photoЕлектронний запис пацієнтів до лікаря запрацював у Тернополі від початку року. Розповсюджується новація на Центр первинної медико-санітарної допомоги, який має філії у міській поліклініці №2 на вул. Купчинського, першій міській поліклініці на вул. Острозького та поліклініці № 3 на вул. Волинській. Відтепер через Інтернет можна записатися на прийом до сімейного лікаря, повідомив начальник міського відділу охорони здоров’я Ростислав Левчук.

– Електронна черга пацієнтів лише запрацювала, тому наразі значної активності не спостерігаємо, – каже він. – До того ж серед пацієнтів лише частина є користувачами Інтернету.

Загалом електронна реєстрація пацієнтів до сімейного лікаря – це перший крок до електронного документообігу у Тернополі, продовжує пан Левчук.

– Адже люди можуть записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому – і це дуже зручно, – каже він. –  Далі у нас в планах – переведення в електронний вигляд історій хвороби та оцифрування даних.

Наразі електронний запис застосовують лише до первинної ланки надання медичної допомоги у Тернополі. Проте систему розвиватимуть і згодом тернополяни зможуть записатися на прийом через Інтернет і до інших лікарів, додає посадовець.

Електронний запис триває на сайті zdorova.te.ua. Там у рубриці “Реєстратура” можна вказати свою вулицю, обрати свого лікаря та записатися. На прийом одного пацієнта в медика виділено 15 хвилин.

Нагадаємо, на впровадження єдиної комп’ютеризованої системи електронної черги у закладах охорони здоров’я міста у міськраді виділили 99 тисяч гривень.

Чи ви вже користувалися електронним записом до лікаря? Які результати?
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися