За що тернополянам доведеться платити більше у 2015 році?

69009У 2015-му році тернополянам слід очікувати подорожчання товарів із високим рівнем імпорту. Зокрема, найбільше це торкнеться побутової техніки та ліків.

Імпортні продукти харчування та напої подорожчають на 10%, адже уряд на рік вводить додатковий антикризовий збір. Проте, це автоматом підніме ціни на українські товари. Адже в наших продуктах багато імпортних складових. В першу чергу мова йде про м’ясні продукти.

З початку року мала набрати чинності заборона на продаж сирого молока домашнього виробництва та м’яса дворового забою. Ця норма є однією з вимог ЄС щодо санітарних стандартів продуктів харчування.

Проте парламент встиг ухвалити поправки до закону, які зберегли можливість для селян торгувати продукцією, якщо вони пройшли санітарний контроль на ринках.

Найбільш невтішними є прогнози щодо нафтопродуктів. Уже до кінця березня цього року або навіть і раніше в Україні зростуть ціни на природний газ для споживачів. Разом з газом подорожчають і комунальні послуги. Як кажуть експерти, зростання тарифів на тепло і гаряче водопостачання в цьому випадку може збільшитися в 3-3,5 рази.

Експерти твердять, що чітко спрогнозувати економічну картину неможливо через ситуацію в країні.

«Чітко спрогнозувати це неможливо через непередбачуваність курсу гривні і позаекономічні військові і політичні ризики,  – наголошує президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло. – Гальмом для росту цін буде низька платоспроможність переважної більшості споживачів».
Джерело: business-companion.te.ua

Вам також може сподобатися