УПЦ Московського патріархату втратила ще дві парафії

svechi-v-cerkvi-700x437 Релігійні громади сіл Лішня на Кременеччині і Вовківці на Шумщині завершують оформлення свого переходу з УПЦ у єдності з Московським патріархатом до УПЦ Київського патріархату.

Статут релігійної громади «Парафія святого великомученика Димитрія Солунського» у новій редакції розпорядився зареєструвати в. о. голови обладміністрації Іван Крисак. Таким чином офіційно завершиться перехід громади із Московського до Київського патріархату. Розпорядження про перереєстрацію статуту датоване 10 лютого, хоча громада у Лішня і перейшла раніше. Нова редакція статуту громади у Вовківцях має з’явитися незабаром.
– І одна, і друга громади повністю перейшли до Київського патріархату. Наскільки мені відомо, Московському патріархату забракло людей (мінімум 10, за законодавством – прим. ред.), щоб утворити свої нові громади, – коментує архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор.
У Дедеркальській сільраді, до якої належать Вовківці, нам підтвердили, що громада цього села, яка гуртується довкола церкви Святої Покрови Божої Матері, перейшла цілковито.
– Наших священиків у цих селах немає. Віруючих також залишилося мало, – розповів секретар Тернопільської єпархії УПЦ, що у єдності з Московським патріархатом, отець Степан Балан.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися