Працівники оперативних підрозділів міліції Тернопільщини змінили колег у зоні АТО

15022015Відбулася чергова ротація тернопільських правоохоронців в зону проведення антитерористичної операції. На схід вирушили 10 добровольців-оперативників – п’ятеро розшуківців і стільки ж убозівців. Більшість із них уже не вперше їдуть захищати нашу державу від агресора.

З настановами та побажаннями витривалості й мужності до міліціонерів звернувся заступник начальника обласного управління міліції Олег Ляхович.

– Допоки ще існує потреба, щоб ви їхали на схід нашої держави, але сподіваймося, що ситуацію найближчим часом вдасться врегулювати. Зараз же тримайтеся разом, будьте однією сім’єю. Підставляйте плече один одному і повертайтеся додому лише у повному складі, – сказав Олег Михайлович.

На сході України окрім несення служби на блокпостах, оперативники будуть займатися й розкриттям злочинів, забезпечувати охорону громадського порядку та допомагати колегам із місцевих райвідділів і мирним мешканцям. Із цими завданнями наші оперативники вже добре знайомі з попередніх ротацій.

Традиційно перед відправкою добровольців поблагословили священнослужителі.

Отець Віталій Козак, вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ переконаний, що щира молитва та духовна підтримка – найкращий оберіг для бійців АТО.

– З часу розгортання конфлікту я не раз бував на сході і бачив, що Боже слово допомагає бійцям, а присутність духівника заспокоює та надає впевненість.

Окрім духовної наснаги священики щоразу надають посильну матеріальну допомогу правоохоронцям. Цього разу вони передали оперативникам теплі речі.

Провести у далеку дорогу міліціонерів прийшли рідні, близькі, товариші по службі.

Усі бажали захисникам одного – повернутися додому живими та неушкодженими.

150220151

150220152

Вам також може сподобатися