У Тернополі вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

unnamedЩороку, 15 лютого, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав, згадують тих, хто поліг на чужій землі, дякують живим. Цього дня минає 26 років з часу, коли наші співвітчизники покинули землі Афганістану.

З цієї нагоди у Тернополі відбулися урочистості. Керівництво обласного управління міліції, правоохоронці, воїни-інтернаціоналісти зібралися у парку Національного відродження, щоб віддати шану мужнім людям, яким довелось ціною власного життя боронити чужий край.

Біля меморіалу і каплички, збудованої на честь воїнів-афганців, відбувся мітинг-реквієм, під час якого згадали та помолилися за тих, хто загинув в Афганістані, а також за усіх військових, які полягли за волю України у війні на Сході.

26 років минуло із дня закінчення війни в Афганістані. Але ця війна залишиться болем у серці нашого народу. 1700 земляків пройшли через її пекло, 48 з них не повернулися з війни додому, двоє пропали безвісти, 46 стали інвалідами. З кожним роком воїнів-афганців стає, на жаль, все менше і менше.

Присутні поклали квіти до пам’ятника тернополянам, які не повернулися з війни в Афганістані.

Афганці та учасники бойових дій на території інших держав ділилися спогадами. Рік тому ніхто із них навіть не міг подумати, що війна прийде на нашу землю. Усі вони із болем в серці переживають зараз ті події, які відбуваються на території Луганської та Донецької областей.

Ветеранська організація ОВС Тернопільщини, до якої входять афганці-пенсіонери, постійно підтримує наших бійців, які перебувають у зоні АТО.

Допомагають матеріально, діляться своїм досвідом, вміннями, навичками і вірять, що неоголошена війна на сході України невдовзі закінчиться і нарешті запанує мир.

Вам також може сподобатися