На благодійному ярмарку у Тернополі для бійців АТО зібрали більше 12 тисячі гривень

thumb_66767_news_mЗвіт з благодійного ярмарку, що проходив 13-14 лютого у ТЦ «Орнава» та ТРЦ «Подоляни», оприлюднили активісти групи Смаколики для бійців АТО.

– За цих два дні назбиралось стільки емоцій, що їх важко передати в одному повідомленні. Майже усі солодощі продали! Люди дуже щиро, з розумінням поставилися до нашої акції: купували і дорослі, й діти, — кажуть волонтерки. — Дякуємо всім, хто нам допомагав!

Отже, у результаті дводенного благодійного ярмарку було виручили 12208 грн, зокрема 9769 — в «Орнаві» та 2439 — у «Подолянах». Усі акти збору коштів прикріплені нижче.
Молодь брала пряники-валентинки для своїх «половинок», а бабусі — для онуків. У ТЦ «Орнава» багато людей, не шкодуючи, кидали по 50-100 гривень у скриньку. Один чоловік кинув навіть 500 грн. Дівчата зі «Смаколиків» одразу впізнали його, бо Віталик із сім’єю неодноразово приносив сушеню, яку вони запаковували та відправляли хлопцям на схід.

– Дуже вдячні таким людям за те, що не втомлюються робити добрі справи, — кажуть волонтерка Світлана. — Позитивні емоції на ярмарку зашкалювали. Багато людей дякували за роботу «Смаколиків», а були і такі, які захотіли приєднатися до нас. У перший день ярмарку прийшла до «Орнави» на підмогу дівчатам. Думала, що лише на півгодини, тому що я — з дитиною… Але ми залишилися до самого кінця, бо неможливо було покинути таку атмосферу!

Одна з організаторів ярмарку, Вікторія, каже: «Я була дуже рада почути, що пересічні люди читають нашу групу у соцмережах і стежать за тим, скільки ми чого зробили. Тому довіру людей будемо берегти і надалі».

У «Подолянах» 13 лютого було не так людно, дуже мало вдалося пряників продати. Але знайшлися і там добрі люди, які жертвували кошти та дякували за благодійність. Дуже багато тернополян купували солодощі, куштували їх і поверталися знову, бо казали, що дуже смачні!

– Асортимент у нас був як для найвибагливіших покупців: і кекси, і капкейки, і пряники та печиво різне як на вигляд, так і на смак! — кажуть жінки.

Уже у суботу, 14 лютого, торгували солодощами лише в «Орнаві», тому що випічки залишилося не так багато.

– Тож ми просимо вибачення у людей, які мали намір купити смаколики у «Подолянах». Обіцяємо, що це був не останній ярмарок, — стверджують волонтерки. — Будемо часто проводити схожі акції та тішити тернополян смачненьким, а солдатів завдяки цьому — борщиками, узварами та салом.

Довідково. Волонтерки планують організувати подібні ярмарки до 8 Березня та Великодня. Звісно, це вдасться, якщо буде потреба та знайдуться відчайдухи, які долучаться до цієї справи. Звіти про витрати ви можете побачити у нашій групі «Смаколики для АТО» в альбомі «звіти»: https://vk.com/album-78452710_205272976, куди завантажать фото чеків й опишуть витрати та в описі відповідного фото у основному альбомі групи: https://vk.com/photo-78452710_345199090.

Джерело: 7Днів

Вам також може сподобатися