Тернопільський біатлоніст вдало провів гонки на восьмому етапі Кубку світу в Норвегії

002У Холменколлені завершився восьмий етап кубку світу з біатлону. Це останні старти цих змагань перед чемпіонатом світу в Контіолахті, який розпочнеться 5 березня. У двох гонках – естафетній та спринтерській – на кубку виступив тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний.

У «спринтах» наш земляк був дванадцятим, показавши найкращий результат серед українців. А в естафеті українська збірна, у складі якої, окрім Дмитра Підручного змагались також Сергій Семенов, Олександр Жирний та Володимир Семаков, посіла сьоме місце. На п’єдесталі ж цього разу стояли команди Росії, Німеччини та Австрії, інформують в управлінні з питань фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА.

На думку фахівців Федерації біатлону України, фінішні «розбірки» в естафетних перегонах у Холменколлені Антона Шипуліна і Симона Шемппа однозначно потраплять до рейтингу кращих фінішів сезону. Шемпп зробив все, щоб тактично переграти Шипуліна: вчасно вийшов вперед, перекрив доріжку, але йому не вистачило сил на фінішній прямій і, в черговий раз, він програв лідеру збірної Росії.

А щодо виступу українських біатлоністів, то за оцінками тренерів, збірна України провела дуже хорошу гонку. Перші три етапи спортсмени пробігли просто ідеально. Причому, якщо від Дмитра Підручного очікували такого виступу, то Олександр Жирний і Володимир Семаков, однозначно, пробігли кращі естафетні етапи в кар’єрі. Останній несподівано замінив Артема Приму, але на своєму етапі пробіг швидше Дмитра Малишка і Йоханнеса Бе! Цілком можливо, що це був естафетний склад, який виступатиме на чемпіонаті світу, – наголосили у Федерації біатлону України.

Аж до першої стрільби Сергія Семенова, то наша команда мала реальні шанси навіть на подіум. Але, Семенов вже вдруге поспіль «завалив» естафету. Причому, цього разу він пішов відразу на два кола штрафу. Це абсолютно не його стрільба, адже буквально днями він встановлював рекорди за кількістю точних рубежів поспіль.

У гонці українці програли збірним Чехії та Австрії і, таким чином, не зможуть поборотися з ними за 5-е місце в кубку націй. Хоча, і свої сьоме теж вже, сподіваємося, нікому не віддадуть.

Додамо також, що у жіночій естафеті в Холменколлені українська четвірка зайняла шосте місце.

У Холменколлені завершився восьмий етап Кубку світу з біатлону. Це останні старти в кубку світу перед чемпіонатом світу в Контіолахті, який розпочнеться 5 березня.

Вам також може сподобатися