У тернопільських магазинах у розпалі зимові розпродажі

thumb_66548_news_m  До великих зимових розпродажів продавці радять готуватися заздалегідь. Спочатку пробігтися по магазинах варто без грошей. Тоді ви купите те, що вам справді потрібно, а не піддастеся спокусі дешево придбати двадцять п’ятий шарфик чи десяту кофтинку

На зимових розпродажах можна вигідно купити хоч шубку, хоч шкільну форму, хоч купальники. Чимало магазинів всеукраїнських мереж і місцеві крамниці готуються до прийому весняних колекцій, тому намагаються позбутися товару, оголошуючи великі розпродажі. Щоправда, в «Адідасі» розпродаж відбувся раніше, а в «Спортландії», як розповіли тамтешні продавці, зимового розпродажу не планують.

В інших магазинах у Центрі розпродажі – у розпалі. Знижки сягають 80%. Проте найчастіше знижки все ж у межах 20-50%.

Найвигідніше купувати шубу

Шкіряні і хутряні речі продають зі знижкою 10-60%, адже за два тижні буде весняна колекція.

– Зараз вигідно купувати шкірянки, дублянки, демісезонні пальта з попередньої колекції, шубки, – розповідає продавець-консультант Zeus Oramasdes Оксана Нищота. – Сума знижки залежить від товару, але найбільші знижки – до 60% – на вироби минулорічної колекції. Це приблизно 200-250 доларів. Тобто за річ, яка коштувала 12 тисяч гривень, тепер заплатите лише 5-6 тисяч. Зимові куртки можна купити за ціною до 5 тисяч грн, шубки – до 6-7,5 тисяч. Найменші знижки – 5-10% – на норкові шубки.

Купив 20 шарфів на подарунки

Найбільші знижки можна зловити в «Єврошопі». У секції нових речей на Живова досі людно, хоча великий розпродаж уже закінчився. Там досі розпродують речі, які були уцінені до 80%. Переважно позалишався одяг і взуття зі знижками 20-40%, бо з великими знижками розкупили. Проте ще можна вигідно купити чимало зимового.

Так, дитячі лижні костюми зі знижкою коштують 520-1400 грн, шапки – 52-96 грн, жіночі лижні штани – 200 грн, жіночі лижні куртки – 580-1200 грн, зимові жіночі куртки – 740 грн, зимові жіночі плащі з підкладкою і капюшоном на хутрі – за півціни – 895 грн, штучні дублянки – у межах 200 грн, натуральні – навіть зі знижкою 80%, якщо на речі є затерті місця. Можна тут придбати і ексклюзив, наприклад дублянку від Versace за 12 тис. грн.

– Знижки на більшість зимових речей були в межах 20-40% , – розповіла продавець-консультант Уляна Яремчук. – Більші знижки – 50-80% – на одяг, який довго висів у магазині. Також н суму знижки впливав стан речі – якщо були потертості чи інші дефекти.

Вигідно зараз купувати кофти грубої «в’язки», куртки, дублянки, лижні куртки, штани, шапки, рукавиці, шарфи.

Чоловічі джемпери, кофти коштують у межах 280-580 грн. Знижки на них – 30-60%. На чоловічі звичайні і лижні куртки – знижки 20-30%, тож замість 2800-3200 річ можна купити за 2000-2500 грн.

– Дуже великі знижки були на флісові шарфи, ще кілька залишилося, – каже консультант Юлія Тхорик. – Вони коштували 60 грн, а знижка була 80%, то вони обійшлися в копійки. Один чоловік узяв 20 штук, заплатив менше 300 грн, казав, що буде мати всім родичам на подарунки. Також дуже хороші ціни є зараз на американські і шведські чоловічі лижні куртки і пуховики. Так, на речі за 1600-2800 грн даємо знижки 20-30%. За цими куртками до нас навіть зі Львова приїжджали.

Замовляють навіть по телефону

Великий зимовий розпродаж до 22 лютого триває у Megasport. На весь зимовий асортимент – жіночі, чоловічі, дитячі спортивні колекції одягу і взуття. Знижки складають 30-50%. Так, жіночу лижну куртку «мембранку» можна купити за 1750 грн,  на пуху – за 2000 грн. Лижні штани обійдуться в 840 грн, флісові – у 237-482 грн. Чоловічі зимові пуховики коштують у межах 2500 грн, лижні брюки – 1200 грн, повсякденні утеплені штани – 1050 грн, шапки – 83-167 грн, кофти – 700 грн. Дитячі підліткові зимові куртки на синтепоні – 1200 грн, штани – 350 грн, флісові дитячі костюмчики – 230 грн.

Зимові жіночі чоботи обійдуться зараз у 1500 грн, жіночі кросівки – у 600 грн, чоловічі кросівки – у 400-1000 грн,  дитячі – у 400 грн.

– Часто до сезону великих знижок люди готуються заздалегідь, навіть заможні клієнти чекають на зимовий розпродаж, – розповідає консультант Роксолана Копичинська. – Коли надходять нові колекції, постійні клієнти відразу приходять, міряють їх, підбирають комплекти, а потім чекають на знижки. Тоді можуть попросити відкласти необхідне навіть по телефону. Хтось бере якусь одну річ, а дехто скупляється для всієї сім’ї.

Взимку – по шкільну форму

Великі зимові розпродажі зараз є і у великих магазинах дитячого одягу. Наприклад, у Smille, що в ТЦ «Орнава»,  зимовий розпродаж триватиме до кінця лютого. Розпродують не лише зимові  речі, а й літню минулорічну колекцію: сорочки, сукні, штани, навіть шкільну форму.

– Зимові куртки на пуху і пері зараз можна придбати дешевше на 200 грн, ніж синтепонову весняну курточку з нової колекції, – розповіла продавець-консультант Соломія Кладочна. – У нас є одяг для дітей від року до зросту 170 см, а розмір взуття – до 41-го. Вигідно – за 170 грн зараз можна купити гумові чобітки, туфельки на хлопчиків і дівчаток – за 130 грн.

До 70% знижка – на спіднички і сарафани для школярок. Зараз ці речі можна купити за 110-150 грн. На інші комплекти шкільної форми знижка складає 50%. Піджак із сарафаном обійдеться в 350 грн, піджак із жилеткою і штанами – за 280 грн. Так само дешево можна придбати сорочки, трикотажні кофти під шию, піджаки, брюки.

Спортивні утеплені костюми можна купити за 240 грн, утеплені лижні штани – за 230 грн, спортивні штани – за 95 грн.

– Багато хто купує на весну теплі безрукавки, зараз їх можна купити за 250 грн, – розповідає продавець. – Це попередня колекція, а оскільки дитяча мода не така мінлива, тобто нова колекція від попередньої відрізняється не дуже, то зараз дуже вигідно придбати обновки дітям.

Корисні поради від досвідчених шопоголіків:

Огляньте гардероб

Складіть список, що вам потрібно докупити, аби гардероб був різноманітним. Йти на розпродажі краще зі списком і калькулятором. Якщо потрібні черевики, краще не заходити на розпродаж сумочок. Бажаєте купити сукню, не дивіться на вітрини із джинсами. Зайшли у магазин білизни за трусиками, не купуйте купальник. Десятий купальник у вашій шафі лежатиме без потреби.

Похід бутиками – до знижок

Варто пройтися бутиками напередодні розпродажів. Коли немає черг, можна поміряти потрібний розмір, пошукати вбрання цікавого фасону. На розпродажі просто забираєте омріяну річ і йдете до каси, тим часом, як натовп дівчат мліє у чергах. Скуповувати все підряд безглуздо і неефективно. Тоді може скластися ситуація, що річ із розпродажу ви одягнете один-два рази. Речі у гардеробі треба комбінувати за кольорами. Не варто купувати три червоні сукні і п’ять зелених блуз. Є спокуса на розпродажах накупити купу літніх шортів, футболок і спідниць. І коли доведеться їхати на лижі в Карпати, у вас може не виявитися теплої кофти і рукавиць.

Не оминайте віддалені полиці

За спостереженням шопоголіків, найкращі обновки продавці і консультанти кладуть на віддалені полиці. Тож не варто надовго зупинятися біля речей, які лежать одразу біля входу до магазину. Як правило, найякісніші і найвигідніші пропозиції можна знайти на полицях і вішаках у кінці залу, а якщо магазин має два-три рівні, то у підвалі чи на другому поверсі магазину.

Зосередьтеся на базових моделях

Розпродаж взуття вигідний тим, що можна поповнити гардероб базовими моделями. Можна знайти класичне взуття зі знижкою, яке буде актуальним завжди. І не обов’язково йти у фірмовий магазин за класикою, якщо такі ж туфлі чи чобітки можна купити дешевше. Також на розпродажі можна побачити взуття нестандартних розмірів – 35 або 42 чи незвичайну модель, яку раніше ніхто не наважився купити.

Часто знижки дають на ті моделі, які не встигли купити за минулий сезон. Тож придбавши їх, через півроку ви зможете красуватися в них, начебто придбали за повну вартість. Початок зимового розпродажу починається ще задовго до того, як розтане сніг. Тому, купивши зимове взуття за знижкою зараз його ще можна носити кілька місяців.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися