У Тернополі мобілізували професора-правознавця

thumb_68145_news_mТернополяни різного віку, професій та соціального статусу йдуть служити до армії. У військоматі кажуть, люди різні. Причому серед призваних не лише представники робочого класу та вихідці з сіл, а й високопосадовці, не лише місцеві, й переселенці з Криму.

– От вчора пройшов медкомісію переселенець з Криму. Хлопець 23 роки отримав повістку і прийшов до нас, – розповідає заступник військового комісара Тернопільського об’єднаного військового комісаріату Микола Бойко.  – Попросив тиждень, бо приїхав сюди з дівчиною і ще хоче одружитися, а  потім буде призваний.

Також пішов служити професор-правознавець з одного з тернопільських вузів, продовжує заступник військового комісара. Цьому чоловікові більше 50 років, його викликали за місцем роботи, він пройшов медкомісію і поїхав на навчання.
Сьогодні, 15 лютого разом з іншими призовниками на навчання в Рівенську область поїхав помічник нардепа 34-річний Сергій Білявський.

– 14 лютого мені прийшла повістка, пройшов медкомісію, сьогодні – команда відправлятися на рівенськой полігон для проходження навчаня, – каже чоловік.
Пан Білявський додає, що зовсім не вагався над питанням йти в армію чи ні.
– Обов’язок кожного громадянина нашої держави захищати Батьківщину, – каже він.
Сергій Білявський – тернополянинн, в останні роки працював в Верховній Раді України в Києві. У Тернополі живуть його батьки, дружина Наталія з 12-річною донечкою Аліною. Всі вони прийшли проводжати пана Сергія. Рідні дещо хвилювалися, проте настрій і в них, і в призовника був оптимістичний.

– Велика помилка тих,  які говорять, що нема кого захищати і що захищати, – каже Сергій Білявський. – Нехай оглянуться навколо, подивляться на матір, батька , дитину, дружину, і думаю, всі дурні питання відпадуть. Звісно можна знайти вихід і ухилитися від мобілізації, але ця людина ховається не від держави, а від самої себе, відповідно жити з цим буде важко.

До слова, Сергій Біляєв проходив війському строкову службу 15 років тому , його спеціальність – механік водій середніх танків.
– Всіх призваних направляють у військові центри, де вони проходитимуть  навчання по тих чи інших спеціальностях, – додає Микола Бойко. – Ці навчання триватимуть два місяці. Хочемо, щоб люди розуміли, що ми не кидаємо нікого в зону АТО. Призвані спершу будуть проходити навчання у навчальних центрах Житомирської, Чернігівської, Рівенської, Львівської областей. Хто служив в армії і мав спеціальність – буде її поновлювати, хто не мав – вчитимуть все з початку.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися