23-річна тернополянка готується їхати на Схід

01 23-річна дівчина з Тернополя під час перших штурмів Майдану стояла у перших рядах і захищала собою людей. Тепер вона їде у зону АТО захищати нашу країну пліч-о-пліч з чоловіками.

– Ми Таню (ім’я змінене на прохання дівчини – прим. ред.) знаємо ще з Майдану, – кажуть волонтери “Самооборони Майдану Тернопільщини”. – Ще тоді вона дуже здивувала нас. Вона дуже маленька і тендітна, але разом зі всіма стала у перші ряди під час перших наступів беркуту. Вона плакала, але все одно стояла до кінця і захищала собою людей.

Зараз Тетяна готується до того, аби їхати на Схід. Дівчина проходить всі вишколи, які проводять у Тернополі та підготовку з тактичної медицини. Наразі самооборонівці збирають необхідну амуніцію для дівчини, щоб вона могла їхати у зону АТО.

– Їй потрібен був полегшений бронижилет, – кажуть волонтери. – Знайшлись добрі люди, які допомогли його дістати. Необхідно ще інші речі, але дякуючи людям, ми вже майже все зібрали.

За словами волонтерів “Самооборони Майдану Тернопільщини”, Тетяна – не перша дівчина, яку їм доводиться відправляти у зону АТО.

– Там є декілька дівчат з Тернополя, є і з інших міст, – кажуть самооборонівці. – Вони служать у “Айдарі”, є декілька в “Азові”. Навіть дівчина з Росії є, яка воює за нас. Їй, здаєтсья, 19 років…
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися