На Тернопільщині продовжили перший етап мобілізації

0022Про проведення першого етапу четвертої хвилі мобілізації на території Збаразького району у 2015 році йшлося на нараді голови РДА Юрія Горайського з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ та організацій за участю голови районної ради Олексія Кондрацького, міського голови Збаража Романа Полікровського та заступника військового комісара Збаразько-Лановецького ОРВК Андрія Станкевича у понеділок, 16 лютого.
За словами заступника військового комісара Андрія Станкевича, наразі план першого етапу мобілізації, який подовжено до 20 лютого, в Збаразькому районі виконано на 73 відсотки. Надавши інформацію про кількість мобілізованих військовозобов’язаних у Збройні сили України у розрізі сільських рад, а також Збаразької міської та Вишнівецької селищної рад, офіцер зауважив, що, на його думку, така ситуація склалася передусім через те, що місцеві ради недостатньо здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо мобілізації серед населення, а деякі взагалі бойкотують. Так, цьогоріч жоден чоловік не пішов захищати Вітчизну у восьми сільських радах – Чернихівці, Старий Збараж, Дзвичняча, Залісці, Іванчани, Капустинці, Шимківці, Кобилля. Тому Андрій Станкевич наголосив, що в першу чергу потрібно змінювати підхід сільських голів до мобілізації. Турбує і насторожує також тенденція щодо різкого збільшення кількості чоловіків-опікунів одиноких громадян похилого віку.
Голова райдержадміністрації дав доручення відповідним службам району та структурним підрозділам РДА знайти оптимальні шляхи вирішення питання щодо стовідсоткового виконання плану мобілізації, наголосивши, що від цього не повинні постраждати діючі підприємства району, а відтак, щоб не була паралізована життєдіяльність району та міста. Разом з ним, буде проведено перевірку роботи медичної комісії, аби не допустити випадків призиву на військову службу хворих чоловіків, а такі, на жаль, в районі уже зафіксовані. З 321 військовзобов’язаного, що військкоматом були направлені на медкомісію, придатними до військової служби визнано 68 чоловіків, 186 – направлені на дообстеження у лікувальні заклади обласного центру.

До речі, про хід мобілізації в районі сьогодні також говоритимуть на нараді силовиків у прокуратурі Збаразького району.

 

Джерело: Народне слово

Вам також може сподобатися