Загиблий тернополянин Сашко Орляк просив маму купити тепловізор

05Зібрати кошти на тепловізор Сашко Орляк попросив свою матір за кілька днів до загибелі. Вона розповідає, гроші знайшли швидко. Однак отримати прилад боєць так і не встиг. Тому тепловізор вирішили передати його побратимам.

ОЛЕКСАНДРА ОРЛЯК, мама загиблого тернополянина Олександра Орляка:

«Коли Сашко ще служив на, коли перебував на фронті і в передостанній тиждень свого життя, в одній з дуже коротких телефонних розмов він сказав: «Мама, нам потрібний тепловізор», більше він говорити не міг, тому що не було зв’язку. Я усвідомлювала, що це дуже велика сума, що мені одній її не підняти. Бог розпорядився так, що я прийшла на нараду керівників навчальних закладів. І мене підтримали. Підтримала вся освіта і протягом двох днів нам вдалося зібрати необхідну суму. Сталося так, що купляла я тепловізор, коли Сашка вже не було в живих».

До збору коштів долучилося садочки, школи, батьки, підприємці та волонтери. Зібрали суму не малу – близько 70 тисяч гривень. І таким чином, змогли виконати прохання Сашка. Координаційна група освітянських закладів, кажуть її представники, збирає допомогу та щотижня, з вересня минулого року,  відправляє її нашим бійцям.

ГАЛИНА ЯРЕМА,директор Тернопільської ЗОШ №19:

«Працюємо уже з тих пір з вересня, координуючи, просто координуючи волонтерську роботу освітніх закладів. До кінця перемоги працювати, допомагати тим, хто на фронті. Ми будемо дальше працювати, це за власним бажанням».

Днями, каже Галина Ярема, відправлять для бійців черговий вантаж. Збирали його спільними силами всі освітні заклади міста. Однак, зізнаються, додаткова підтримка небайдужих була б не зайвою. Всі бажаючі допомогти можуть приносити речі та їжу для вояків у 4-ту школу.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися