У Тернополі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

044Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували у Тернополі. На центральній площі міста священнослужителі традиційних християнських церков відправили молебень. Тисячі тернополян зі сльозами на очах вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Звертаючись до тернополян міський голова Сергій Надал зауважив, що спомин Героїв Небесної сотні це не привід для виступів і політичних диспутів.

«Минув рік. Рік важких втрат, болю і випробувань. Минув рік від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Людей з дерев’яними щитами, які гинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи. Кривава жертва мирних людей. Принесена на жертовник заради майбутніх поколінь. Небесна сотня – це найсвятіший образ новітньої України, – зазначив Сергій Надал. – Спомин Героїв Небесної сотні це не привід для виступів і політичних диспутів. Тут не може бути красномовства. Не слова, а дії потрібні Україні і українцям. Східний фронт, допомога Армії, волонтерство, відродження країни, остаточне знищення радянського спадку, зміна системи влади на всіх рівнях і зміна свідомості кожного. Це дається ціною важкої щоденної праці. Вірю, що країну об’єднає праця заради майбутнього і молитва за наших Героїв. За нашу небесну охорону. Ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю». aa

Вам також може сподобатися