На Тернопільщині ввели карантин

02Перший заступник голови Борщівської райдержадміністрації Володимир Бартошко провів позачергове засідання  Державної  Надзвичайної Протиепізоотичної комісії.

На комісії розглядались питання встановлення карантинних обмежень по сказу кота на території с.Турильче та загрозливій зоні с.Підпилип’я, сказу собаки в с.Ланівці, Козаччина та загрозливій зоні в с.Тулин, Верхняківці та Жилинці. Комісійно прийнято рішення:

1. Запровадити з 24 лютого 2015 року карантинні обмеження та оголосити неблагополучним по сказу кота на території с.Турильче та загрозливій зоні с.Підпилип’я, сказу собаки в с.Ланівці, Козаччина та загрозливій зоні в с.Тулин, Верхняківці та Жилинці.

2. Затвердити план заходів по локалізації і ліквідації спалаху сказу кота на території с.Турильче та загрозливій зоні с.Підпилип’я, сказу собаки в с.Ланівці, Козаччина та загрозливій зоні в с.Тулин, Верхняківці та Жилинці.

3. ДП Чортківському лісовому господарству та Борщівській організації УТМР вжити заходів для доведенням на території району щільності лисиць, бродячих собак та котів в мисливських угіддях; не допускати до полювання невакцинованих проти сказу собак, про що  у мисливців повинні бути відповідні документи (паспорти); перед отриманням погодження дозволу на проведення полювання представляти списки мисливських собак із вказаною датою вакцинацією проти сказу.

4. Взяти до уваги, що дія карантинних обмежень по сказу кота на території с.Турильче та загрозливій зоні с.Підпилип’я, сказу собаки в с.Ланівці, Козаччина та загрозливій зоні в с.Тулин, Верхняківці та Жилинці відповідно до п.2 ст.46 Закону України «Про ветеринарну медицину» вважається запровадженою з часу прийняття рішення надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації і сповіщення про це через засоби масової інформації.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися