Телефонні аферисти тероризують жителів Тернопільщини

02Заяви від мешканців області про те, що їх ошукали чи спробували видурити готівку телефонні аферисти, надходять до райвідділів міліції майже щодня.

Зловмисники у спробах розжитися на легкі гроші продовжують телефонувати своїм жертвам і, представляючись співробітниками правоохоронних органів, вимагають у них гроші за звільнення рідних від кримінальної відповідальності.

Зважаючи на чималу кількість таких телефонних афер, правоохоронці й надалі активно проводять профілактичну роботу.

58-річна мешканка Монастириська завдяки обізнаності про телефонні шахрайства з газети та радіо, одразу припинила спроби аферистів виманити у неї гроші. Вночі до неї зателефонував невідомий чоловік та, представившись міліціонером, став вимагати 20 тисяч гривень за не притягнення до відповідальності її сина. Однак жінка не запанікувала, а стала випитувати у якому райвідділі знаходиться її син, як його звати та заявила, що зазателефонує родичу сама. Дзвінок одразу обірвався, а жінка поспішила повідомити про аферистів правоохоронців.

Ще одна мешканка Бучача на вимогу псведоміліціонерів заплатити кошти для допомоги сину, одразу дала відсіч шахраям, заявивши, що добре знає про такі афери і ніяких грошей аферисти від неї не отримають. Поставивши слухавку, жінка сама зателефонувала сину та в міліцію.

Аби й надалі убезпечити себе від подібних шахрайських дій, працівники міліції радять дотримуватись наступних рекомендацій:

– не поспішайте панікувати та готувати гроші, тверезо оцініть почуту інформацію, як правило, у ній багато неточностей;
– у першу чергу самостійно чи за допомогою присутніх біля вас близьких людей зателефонуйте своєму родичу та переконайтеся, що з ним усе гаразд;
– з’ясуйте особисті дані людини, яка вам телефонує (прізвище, звання, де працює), у якому саме райвідділі знаходиться ваш родич, що і де він скоїв;
– обов’язково передзвоніть в міліцію, щоб пересвідчитись у достовірності інформації;
– у жодному випадку не повідомляйте незнайомцям свої реквізити банківських карток, паспортні данні захисний код карток;
– обов’язково зателефонуйте до міліції та повідомте про шахраїв міліціонерів.

Також попередьте своїх родичів та знайомих про можливі випадки шахрайства. Переконайте їх в жодному випадку не довіряти незнайомим людям, а тим більше, не віддавати і не перераховувати нікому гроші.

Вам також може сподобатися