Тернопільські волонтери відкрили вишивальну майстерню

1396090011Волонтери із «Самооборони» просять допомоги тернопільських вишивальниць. Аби отримати додаткові кошти на придбання для наших бійців необхідних речей та ліків.

Розпочалося все з пошуку тканини для зимових маскувальних костюмів. Тоді для цього потрібно було багато білого полотна. Зносили, розповідають волонтери, хто скільки міг. А під кінець зими невідомі волонтери принесли 5 тисяч метрів вишивальної тканини. Для маскувальних халатів вона не підходила, тому вирішили використати для вишивки.

ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер: «Купити хлопцям тканину, пошити флісову білизну, тобто, на неї теж потрібно десь знайти кошти. Постійно у нас є потреба у машинах для бійців. Є постійна потреба в медикаментах. Тобто є багато дуже питань, на які потрібно так чи інакше гроші. Ми порадилися з людиною, яка нам подарувала цю тканину. В Тернополі дуже багато рукодільниць, людей, які вміють вишивати, які люблять вишивати і які готові, в принципі, є патріотами, готові працювати на нашу перемогу таким чином. Тобто, віддавати свій вільний час. І ми вирішили відкрити таку свою, ніби, як вишивальну майстерню».

Вишивати планують від серветок, сумочок, чохлів до сорочок та скатертин. Після чого виготовлені вироби продадуть, завдяки українській діаспорі, за кордоном. Наразі, роботи над вишивкою вже розпочали. Пані Віра з дочками одні з перших зголосилися допомогти. Сьогодні вони принесли вишиті елементи для сумочок та вже готові великодні рушнички, передає ІНТБ.

ВІРА, рукодільниця: «Я вже цілий лютий я шию. Спідню білизну, шапки постоянно я шию, дуже багато костюмів маскувальних з білого матеріалу я пошила. І зараз платочки. Всьо, шо потрібно. Чим можу, тим допомагаю».

ІРИНА, рукодільниця: «Сказали, шо ше треба вишивати. Зібралися, ми вишиваємо, любим вишивати, зібралися. Вишиваємо, чим можемо, хочем помогти хлопцям. Поскоріше збирати гроші і купляти що потрібно для АТО».

НАТАЛЯ, рукодільниця: «Я в декреті вже 15-ий рік, в мене п’ятеро дітей. Вони мені також помагають, шукають ідеї всякі різні. Ну от ці вони знайшли таку картинку «Веселі зайці» ми їх назвали».

Однак, волонтери кажуть, роботи ще багато. Тому просять долучатися небайдужих тернополян. Тканиною, кажуть, забезпечать, адже є ще близько130-ти рулонів.

ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер: «Якраз такі руки, які вміють. Рукодільниць всіх запрошуємо до роботи. Є дуже велика в них потреба. Тканини маємо, знову ж наголошую. Ми рулон-два реалізували, використали. А частина, основна маса у нас поки що є. Тобто, ми дуже будемо вдячні за працьовиті і вмілі руки».

Звертатися за детальнішою інформацією просять у штаб «Самооборони» на вул. Грушевського, 1.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися