Home Гроші

Тернополяни масово скуповувують крупи та олію

0666 Ціни на продукти навіть у «мирні» часи змінювались ледь не щодня. Утім, різниця сягала зазвичай не більше 50 коп. Нині ж маємо дещо гіршу ситуацію. Так, приміром, ціна на крупи тільки за один день може вирости на 10 і більше гривень.

Порівняти ціни на крупи та фрукти за дві аналогічні дати, аби хоч приблизно показати ситуацію, ми попросили статиста Центрального ринку Наталію Гузій.

- 25 грудня  на ринку можна було придбати кілограм  яблук за вісім гривень, а сьогодні, 25 лютого, кілограм коштує 12 гривень, – каже пані Гузій. – Апельсини коштували у грудні 25 (20-25 гривень), а сьогодні – 30 гривень (25-30 грн). Банани – у грудні – 20 гривень, у лютому – 32-33 гривні.

Мандарини ж 25 грудня можна було придбати за 23-25 гривень, а сьогодні, 25 лютого, кілограм коштує 28-33 гривні. Найбільш відчутна різниця у ціні на гранат – у грудні кілограм можна було придбати за 33-35 грн, а сьогодні – уже 70 грн.

- Найбільше, що мене вразило, це ціни на крупи, – додає пані Гузій. – Я за двадцять років роботи такого ще не бачила. Було, що ціна змінюється на 50 копійок наступного дня, але щоб так, як з 24 лютого на 25 лютого, то вперше.

Приміром, 25 грудня кілограм гречки коштував 18 грн, 24 лютого – 19-20 грн, а сьогодні, 25 лютого – уже 25 грн. Рис – у грудні – 19-22 грн, 24 лютого – 22-25 грн, а  сьогодні – уже 30 грн.

- Кілограм пшона можна було купити 25 грудня за 9 гривень,  а вчора, 24 лютого, за 11 гривень,  сьогодні, 25 лютого, уже за 13 гривень, – додає пані Наталія. – Борошно – у грудні – 6,50-7, вчора – 9,50 (йдеться про борошно у пачках – прим. ред.), сьогодні – 11-14 гривень.

Зросла вартість і гороху: у грудні – 10-12 грн, у лютому – 14 грн. Те ж саме з олією:  літр олії можна було купити за 17,50 (на розлив) – 20 грн, а тепер – 20,50-27.

- Цукор у  грудні коштував 9 гривень за кілограм, 24 лютого – 11 гривень, а 25 лютого – 13-16 гривень, – додає статист. – Попри такі скачки – є черги до круп чи не у кожній точці.

Джерело: 20 хвилин

Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter

Loading...

Loading...

Без коментарів

Залишити коментар