По-весняному теплими будуть останні дні зими на Тернопільщині

vesna Дощитиме, прогнозують в гідрометеоцентрі, вранці 27 лютого. Натомість вдень, а також 28 лютого та 1 березня істотних опадів не очікують. Вночі та вранці можливий туман, а на окремих ділянках доріг – ожеледиця.

ОКСАНА СОФІНСЬКА, завідувач сектору організації робіт Тернопільського гідрометеоцентру:

«Температурні показники вночі  27 лютого коливатимуться від нуля до 5 градусів тепла, 28 лютого – 1 березня: від 3 морозу до 2 тепла. Денні температури повітря в цей період очікуються в межах від 5 до 10 градусів тепла».

Натомість 2-3 березня, кажуть метеорологи, погодні умови трохи зміняться – область перебуватиме під впливом циклону з центром у Скандинавії.

ОКСАНА СОФІНСЬКА, завідувач сектору організації робіт Тернопільського гідрометеоцентру:

«Очікуються короткочасні дощі, вночі, місцями, з мокрим снігом, власне, 2 і 3 березня. Нічні температури 2 березня іще будуть в межах від 0 до 5 тепла, 3 березня – близько нуля, і денні температури 3 березня знизяться до 0-5 градусів тепла».

Подібні погодні умови з незначним коливанням температурних показників, а в окремі дні – з опадами, синоптики прогнозують на найближчі 5-7 діб. Додамо, як повідомили у гідрометеоцентрі, наразі середньодобова температура перевищує кліматичну норму на 5-8 градусів. Хоч для даної пори року такі показники – достатньо високі, однак вони, каже Оксана Софінська, не є аномальними.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися