Тернопільська «Станція юних техніків» стане дитячим садком?

002Комісія, яка займалася доцільністю розміщення груп дитячого садка на базі комунального закладу «Станція юних техніків» завершила свою роботу.

За словами заступника начальника управління освіти і науки міської ради Раїси Сауляк, яка брала участь у вивченні об’єкту, є реальна можливість розташувати на території цього позашкільного навчального закладу кілька груп дитячого садка.

– Виселяємо всіх орендарів, у зв’язку із доповненнями, прийнятими до закону «Про позашкільну освіту», і звільненої площі нам буде достатньо для того, аби розташувати тут п’ять груп, – говорить вона. – Ми вивчали можливість окремого водо – і тепловідведення, і наразі маємо позитивний результат. Одну групу «Станції юних техніків» ми можемо переселити в праве крило, у приміщення, яке нині перебуває в оренді.

Пані Сауляк наполягає, що інтереси вихованців СЮТ не постраждають. Адже їх ніхто тіснити не буде.

Голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Смик також наголошує, що ніхто закривати чи ущільняти комунальний заклад «Станція юних техніків» не збирається.

– Ми вивчили питання і вирішили проблему розташування груп для дитячого садка за рахунок відселення орендарів, – каже він. – Ліве крило закладу у майбутньому і має зайняти новостворений дошкільний навчальний заклад. Наразі архітектори вивчають питання перепланування приміщення та його реконструкції.

Точної суми, яка необхідна для того, аби відкрити п’ять груп садка, пан Смик не називає. Каже, що запланованої раніше суми, а це близько 800 тис. грн., має вистачити.

Журналісти «RIA плюс» триматимуть руку на пульсі. Про те, скільки ж коштів точно піде на створення груп дитячого садка, наскільки законним буде план даної реконструкції та чи виконають чиновники обіцянки не чіпати «Станцію юних техніків», ми розповімо в наступних випусках нашої газети.

Вам також може сподобатися