Тернопільська «Нива» шукає нових гравців

07Про останні новини з табору Ниви, а також про хід підготовки до весняної частини чемпіонату розповів виконуючий обов’язки головного тренера Богдан Самардак виданню 1football.info.

— Я дуже радий, що команда, нарешті, почала готуватися до весняної частини чемпіонату, — сказав Самардак. — Ви ж знаєте, що ще з кінця минулого року в Тернополі відбувалася передача клубу з одних рук в інші. Через це ми не мали можливості продовжувати контракти з групою досвідчених гравців, тому зараз знову створюємо нову команду. Хоча не приховую, готуватися треба було починати трохи раніше — на початку лютого, а не в його другій половині.

— Ви вже зустрічалися з новим, хоч і тимчасовим президентом, Степаном Рубаєм?

— Так у нас відбулася розмова, і він запевнив, що фінансування відтепер буде стабільним, що ж стосується його обсягів, то це питання не до мене.

— Але нинішніми умовами ви задоволені?

— Звичайно, тут скаржитися нема на що. Команда забезпечена якісним харчуванням, ми живемо в комфортних умовах, так що гріх скаржитися. Залишається тільки працювати, працювати і ще раз працювати.

— Яка доля боргів, які утворилися ще при колишньому керівництві?

— Згідно з угодою, нові господарі взялися фінансувати клуб з 1 грудня минулого року, а все те, що було, повинні погасити колишні керівники.

— Але борги були великими?

— Кому як, але я не отримував зарплату десь з літа минулого року. А тепер ситуація інша — ось з грудня ми вже стабільно почали отримувати зароблене.

— Під час зимового антракту з Ниви пішли кілька досвідчених виконавців. Приміром, більше ви не зможете розраховувати на Тараса Дурая, Андрія Грінченка, Тараса Петрівського, Олександра Семенюка, Ігоря Озарківа…

— Так, ви праві. Ми понесли суттєві втрати. Ці гравці від нас пішли ще й тому, що у них закінчилися контракти, тому вони вирішили пошукати щастя в інших клубах. Хтось поїхав до Польщі, хтось у Молдову, Білорусь …

— Але ви пропонували їм залишитися?

— Ні, не пропонував. Адже футболістам потрібно було визначатися зі своїм майбутнім, а на той момент ми ще не знали, де ми, з ким, і як будемо жити далі.

— На кого будете розраховувати навесні?

— У нас великі зміни. Вже зараз ми переглядаємо багато гравців. Ще більше нам пропонують агенти. Футболістів багато, але за великим рахунком грати поки нікому.

— Так що посилення буде однозначним?

— Звичайно. З 1 березня в Мукачеві ми починаємо двотижневий збір, ось там і переглянемо велику групу новачків, серед них, сподіваюся, будуть досвідчені, достатньо кваліфіковані виконавці. Але конкретно я поки нічого вам сказати не можу.

— Оцініть результати контрольних матчів, які Нива провела в останні дні?

— А що їх оцінювати, ми і раніше на такі спаринги особливо уваги не звертали, а зараз і поготів. Вдалося зіграти або з молодіжними командами, або з командами, які грають в чемпіонатах областей. Так що особливо говорити нема про що. А от якби нам попалися клуби з першої ліги, то результат був би для нас невеселим.

— Нещодавно в Києві ви були на тренерських курсах. Як говоритися робота роботою, а навчання ніхто не відміняв?

— Ви маєте рацію. Мені приставку в.о. вже потрібно було давно зняти, от і довелося знову сісти за парту. До того ж це веління часу, і від цього нікуди не дінешся. Тепер до кінця травня п’ять днів на місяць у столиці буду відвідувати курси. Після їх закінчення отримаю диплом категорії Б.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися