Більше 7,5 тисяч абітурієнтів складатимуть ЗНО на Тернопільщині

7_17_iБільше 7,5 тисяч абітурієнтів складатимуть ЗНО на Тернопільщині. Саме стільки майбутніх вступників зареєструвалося на тестування. Найбільша кількість виявила бажання складати тести з української мови і літератури, оскільки це обов’язковий для вступу предмет, який до того ж будуть зараховувати і як випускний іспит.

Найбільше абітурієнтів для тестування обрали українську мову та літературу і саме базовий рівень. Поглиблений вибрали лише шість відсотків зареєстованих. Одними з найпопулярніших предметів на ЗНО цього року будуть традиційно історія України і математика. Далі абітурієнти реєструвалися найчастіше на природничі предмети: біологія, географія, фізика та хімія. Англійську мову на ЗНО обрали на Тернопільщині приблизно тисяча сімсот абітурієнтів. Найменше зареєстрованих на тестування з іспанської мови – лише один. На проходження тестування на Тернопільщині реєструються і переселенці.

– Для абітурієнтів із окупованих територій з Луганської і Донецької областей реєстрація продовжена до 20 квітня. Вони мають можливість зареєструватися вже протягом цих ще практично двох місяців на будь-який предмет, при чому українську мову вони вже будуть складати у додаткову сесію, а всі інші предмети в основну сесію, – розповідає заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти говорить Юрій Шайнюк.

До 1 квітня учасники ЗНО ще можуть внести зміни у персональні дані: змінити прізвище чи перелік предметів. Для цього потрібно повторно надіслати документи в Івано-Франківський регіональний центр.

– Реєстрацію потрібно повторити за тими самими кроками, що і попередню. Роздрукувати заяву-реєстраційну картку, заповнити її, вклеїти фотокартки, копія паспорта або свідоцтва про народження і старий сертифікат. Це той сертифікат, який вже є на руках. Відправити в регіональний центр і чекати нового сертифіката з новими даними, – каже Юрій Шайнюк.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися