Обличчя Тернополя. Тетяна Чубак: «Без людей ми б не існували…»

3634_1Бути жінкою – це вже досягнення! Адже  жінка – це кохана дружина, любляча мати, берегиня затишку і тепла, а якщо вона ще й уміє заробляти гроші чи просто допомагати людям – це  вже  справжня леді. Всі ці якості притаманні керівнику благодійного фонду «Подоляни», чарівній і успішній Тетяні Леонідівні Чубак. Попри всі належні щоденні справи, які виконує кожна з нас, Тетяна Леонідівна, вже 5 років управляє  організацією, яка стала невід’ємною частиною тернопільського  життя.

Про торгово – розважальний центр (ТРЦ) «Подоляни» та про однойменний благодійний фонд  розповідає успішний керівник  і просто чарівна  жінка, Тетяна Чубак:

Про ТРЦ «Подоляни»

–          Звідки ідея створення ТРЦ «Подоляни»? Це ж потрібно володіти великим бажанням, сміливістю, натхненням  і  упертістю…

–          Сама ідея  створення  розважального комплексу  належить  моєму чоловікові Василю. Він опікується  цим  комплексом з самого початку і дотепер. Коротко розкажу, як все починалося. Мій чоловік підприємець, і його компанія, декілька років тому виграла тендер по придбанню заводу – банкрута. Тоді постало питання – що робити далі? Ми довго думали над цим, і так, як ми з Василем часто подорожували,  це виявилося у пригоді. В Європі дуже багато торгово-розважальних  комплексів  саме  на околиці! Також, нам сподобалася ідея, що тут зможуть відпочивати усією сім’єю. Це ж прекрасно, коли в одному приміщенні  може  знайтися приємне заняття для всієї родини. Так і  зупинилися на виборі торгово-розважального комплексу.

–            Як щодо безпеки цього великого приміщення? Тут збирається велике скупчення людей, а по теорії – де багато людей, там багато проблем.

–          Цей заклад безпечний. Тут міцні товсті стіни, стійкий фундамент, надійна протипожежна система, професійна охорона. Також, у нас проводяться антитерористичні навчання. Це актуально, як для спеціальних органів так і для самих людей. Ми ж прекрасно розуміємо, що велике скупчення людей – магніт для небезпеки. Отже, намагаємося зробити все можливе, щоб уникнути будь-яких неприємностей.

–          Повернемося трішки в минуле і згадаємо, коли було відкриття ТРЦ «Подоляни».

–          Офіційне відкриття центру відбулося 19 грудня 2007 року. Це вже 6 років, як на околиці нашого міста функціонує торгово-розважальний комплекс, у якому вся родина має можливість і зробити покупки і весело відпочити.

–          Як щодо майбутніх перспектив?….

–          Знаєте, коли ми звертаємося до якогось відомого бренду про співпрацю нам відповідають: «Тернопіль – це не місто – мільйонник. Ви навіть не близькі до Хмельницька. У вас існують економічні стандарти, які гальмують активні продажі дорогих і красивих продуктів. Щоб зайти до вас – нам потрібно все переоцінити.» Отже, ви зрозуміли наскільки важко умовити світового виробника продавати свій товар саме у нас. Але, на щастя, нам це вдається. Сьогодні у «Подолянах» представлені відомі світові бренди і перелік мережевих операторів постійно поповнюється. Коли говоримо нашим майбутнім партнерами, що у нас вже працює всесвітньовідомий кінозал – Cinema City, льодовий центр «Ескімос», боулінг-клуб «Silver» з 14 доріжками, «Хмільне щастя» – найбільший пивний клуб у Західній Україні (до слова, він ввійшов у 20-ку кращих пабів країни), бутики –Intertop, Colin’s, Reserved, Oodji, Arber, Brocard, супермаркет «Сільпо» – один з найбільших в Україні (площа 8000 м2), – їхня думка змінюється. Хочу сказати про ще одну новинку, яка дуже скоро здивує наших відвідувачів – це відкриття спа – салону, який  відрізнятиметься оригінальністю і професійністю, завдяки  тайським  масажистам. Головною фішкою спа – салону буде масаж ніг. Мало хто знає, що безліч хвороб можна позбутися, застосовуючи професійний  масаж стоп, які є центром скупчення багатьох точок, що  відповідають за ту чи іншу хворобу.  Це дає зрозуміти, що ми є комплексом постійного розвитку…

–          Відкриваючи каток у, як кажуть, «не місті – мільйоннику», Ви дуже ризикували. Чи не боявся Ваш чоловік такого ноу-хау, це ж ставка на невідомість?

–          Звісно, це величезний ризик! Але ковзанка – це «якір», який притягує до себе багато дітей і дорослих, особисто мене з  катком пов’язують дитячі спогади, відразу згадую, як з сестрою в дитинстві каталися на озері.

–          І не зовсім питання по темі: як Ви відноситеся до сьогоднішньої ситуації в країні? Де нам буде краще – у  Митному  чи Європейському  союзі? Ваша думка…

–          Я не політик. І не мені вирішувати, проте хочу сказати, що я за те, щоб наші люди жили гарно, багато, могли дозволити і собі і своїм діткам не тільки те, що необхідно, а й те, чого просто хочеться. Щоб менше людей зверталося до благодійних фондів, тоді і суспільство стане кращим і добрішим. Хтось бачить себе в Росії, хтось в Європі, а я бачу себе і Україну – незалежною, самостійною, демократичною і сильною.

ТРЦ «Подоляни» за шість років існування стали відомими своїми новинками, нововведеннями, розвагами, світовими брендами. Та хочеться відзначити, що і дух спорту витає  у Подолянах. Адже, на катку тренується секція молодих хокеїстів і старша збірна по хокею (до слова, хокейні команди Тернополя підтримує благодійний фонд «Подоляни»), які вже займають призові місця.

Функціонує гурток з фігурного катання, де за майбутніх фігуристів відповідає  професійний тренер.

ТРЦ «Подоляни» проводять міжнародні танцювальні змагання різного направлення.

Змагання між барменами на професійному рівні. До речі, хто вважає, що бартендер це не спорт, той дуже помиляється, це надзвичайно важка та клопітка праця, і, звісно ж, інтригуючи видовище.

Про благодійний фонд «Подоляни»

Наші меценати – це наші тернополяни!

–          Чому Ви вирішили зайнятися благодійною справою, роботи і в ТРЦ «Подоляни» думаю достатньо?

–          Немає нічого святішого, щирішого і добрішого, як вдячна посмішка дитини. Особливо  тієї  дитини, для якої будь-яка допомога є  величезною  радістю і надією.

–          Тобто, благодійний фонд «Подоляни» більш зорієнтований на дітей сиріт та інвалідів?

–          Здебільшого так, але при можливості ми допомагаємо  усім хто цього потребує.

–          Яке відношення до благодійного фонду «Подоляни» має Лілія Підкопаєва?

–          Відомо, що Лілія займається благодійністю, у неї є свій фонд, який більш зорієнтований на дітей спортсменів. Лілія Підкопаєва є Почесним президентом благодійного фонду «Подоляни».

–          Як вдається утримувати фонд? Чи є меценати?

–          Наші меценати – це наші тернополяни! Не повірите, але ми збираємо кошти завдяки тим самим скринькам, які стоять на касах супермаркету «Сільпо» в Подолянах, у наших розважальних закладах. Дорогі гості Тернополя та його жителі, жертвуючи 2-3 гривні в благодійну скриньку фонду «Подоляни», ви навіть того не усвідомлюючи, спасаєте життя дитини. Повірте, для вас це малі гроші, для благодійності – це  масштабна допомога.

–          Коли Ви розповідаєте про фонд, Ваші очі сяють так, ніби Ви говорите про власне  дитя.

–         Це і є моє дитя! Я відвідую цих діточок, дізнаюсь їхні потреби, і повірте, дуже важко відповісти  «НІ», коли ти справді не маєш можливості допомогти .

За кожну гривню я можу відзвітуватися!

Далеко не кожен знайде у собі сили, терпіння, розуміння, також, креативності для того, щоб зайнятися і підтримувати благодійність. Тетяні Леонідівні це вдається без особливих труднощів,  звісно, шукати кошти, щоб придбати спеціальне обладнання для дитячих хірургів, чи влаштовувати благодійні концерти за участю артистів – так, це не легко, проте, як каже, пані Чубак –  надзвичайно приємно.

Благодійний фонд «Подоляни» був створений в червні 2008 року. За цей час, організація зуміла допомогти сиротинцям і дитячим лікарням Тернополя інвалідними візочками, спеціальними хірургічними окулярами, за допомогою яких хірург більш впевнено може зшивати тонкі тканини – вени, судини…Також, фонд допомагає професійним обладнанням, ліками. Влаштовують акції, концерти, аукціони, після чого зібрані кошти відправляються на найнагальніші потреби лікарень та сиротинців. Акція «Купи іграшку на ялинку» допомогла діткам побачити справжню зелену красуню, гарно вбрану у себе в сиротинці. Працівники фонду привозять діток у ТРЦ «Подоляни» покататися на катку, пограти у боулінг.

За всі зібрані кошти для благодійного фонду «Подоляни», Тетяна Леонідівна ладна відзвітуватися. Вона розуміє, що деякі з людей, вагаються щодо чесності подібних організацій, але пані Чубак не осуджує недовірливих, а згідна відповісти на будь-які запитання щодо діяльності фонду.

На мою думку, побільше б таких успішних, щирих, добродушних людей у нашому місті і, щоб у кожного з нас прокинулася любов і розуміння до тих, хто потребує допомоги, при цьому нічого не чекаючи взамін.

Джерело: На Валовій

Вам також може сподобатися