Як у Тернополі сьогодні ярмаркували?

20150314_0002Пропонована тут продукція була дещо дешевшою від цін на ринку та в магазинах – різниця коливалася в межах 3-5 гривень. Усе залежало від самого товару. Наприклад, літрову пляшку олії продавали в одній точці по 20 гривень, в іншій – по 26. Масло можна було реалізували за 65-70 гривень за кілограм, твердий сир за 63-78 гривень за кілограм. Сало продавали по 20 гривень за кілограм, свинину – від 60 до 90 гривень за кілограм, залежно від частини туші. Черг біля лотків зі свіжим м’ясом не було, більше люди цікавилися готовою м’ясною продукцією. Точок із готовими м’ясними виробами було декілька. Так, в одній із них пропонували купити кілограм балика за 140 гривень, бочку – за 75 гривень, домашньої печеної ковбаси – за 98 гривень, ковбасу «Президентська» – за 60 гривень, кров’янку – за 35 гривень, ребра копчені – за 65 гривень. Та найбільшим попитом користувалася продукція Зборівської птахофабрики. До цієї машини вишикувалась найдовша черга. Тут можна було купити кілограм цілої курки за 28 гривень, бульйонної – за 18, суповий набір – за 9 гривень, крила – за 24, стегна і печінку – за 27, філе – за 49 гривень, серце – за 25, шлунки – за 23 гривні.

– Думаю купити щось із курячої продукції, – каже одна із тернополянок, що прийшла на ярмарок. – Хоча там і велика черга, але хоч ціни «по кишені» для пенсіонерів. –  А так, навіть не знаю, що ще купуватиму, бо після подорожчання не зрозуміло, що на ярмарку продають дешевше, а що ні.

Щодо овочевої продукції, то її було мало. У двох місцях торгували капустою по 5 та 6.50 гривень за кілограм. Картоплі було більше, продавали її за 2.50 за кілограм. Моркву і буряк можна було купити за 3 гривні.

Борошно і цукор продавали тільки мішками. 50 кілограмів цукру коштували 550 гривень. Борошно на продаж вивіз тільки Тернопільський комбінат хлібопродуктів. За мішок на 25 кілограмів треба було віддати 200 гривень. А різноманітних круп, які раніше на таких ярмарках продавали на вагу, цього разу взагалі не було.

Нагадаємо, що  у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, неодноразово наголошували, що в області є запаси, і цукру, і борошна, і круп. На жаль, на ярмарку цього видно не було. По-перше, не всі можуть придбати одразу мішок цукру чи борошна, по-друге, не всім це необхідно, тому варто було б ці продукти продавати і на вагу. Ні гречки, ні рису, які у магазинах коштують по 26-29 гривень за кілограм, на ярмарку, принаймні на майданчику на «Дружбі», не було взагалі, ні запакованих, ні розважних. Чому б не продавати людям ті запаси, про які говорять в адміністрації?

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися