Тернопільщина здивувала скромними ставками податку на нерухомість

podatokЗгідно з недавніми змінами в законодавстві, за просторе житло українці сплачуватимуть податок. Максимальний розмір ставки оподаткування – 2% від мінімальної заробітної плати (1218 грн. на місяць) за кожен квадратний метр, який перевищує граничну норму. Однак який саме відсоток збирати з фізичних осіб, вирішують органи місцевого самоврядування. На Тернопільщині місцеві ради вирішили піти назустріч людям: більшість прийняли доволі помірну ставку – від 0,1% до 0,3-0,5%.

У Тернополі ставку визначили у розмірі 1%. Звичайно, в період економічної кризи і такі збори будуть відчутними для мешканців області. Але за новими правилами по майну за 2015 рік фізичні особи сплачуватимуть податок на нерухомість уже після 1 липня 2016 року.

Платитимуть збір власники квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, та будинків, що мають понад 120 кв. метрів. Однак і ці величини регулюються місцевими органами влади: вони вправі збільшити площу «недоторканого» житла і встановити пільги певним категоріям населення. Отримані доходи поповнюватимуть місцеві бюджети.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися