У церкві на Тернопільщині творяться дива

unnamed_(20)Подія ця сталася у 2011 році і миттю облетіла усю область. У церкві села Королівки, що на Борщівщині під час одного із Богослужінь замироточила Ікона. Люди і священик думали –гадали: чому саме 13 червня вона «заплакала»? Сьогодні прихожани храму здогадуються, що своїми «слізьми» Богоматір попереджала людей про початок кривавих подій на Майдані у Києві наприкінці 2013-го року. Старожили села стверджують: образи ніколи просто так не «плачуть». Вони завжди про щось попереджають.

Того дня, 13 червня 2011 року, у церкві зачаття Івана Хрестителя, що у Королівці, відправлялася урочиста служба Божа з нагоди релігійного свята зіслання Святого Духа. Настоятель храму отець Михайло Марущак саме виголошував промову про важливість прикладання до образів, молитви до ликів святих. І саме цього дня у церкві села Королівки почались дива.

Наприкінці служби Божої, десятикласниця Лілія Ревуцька, що стояла навпроти образу і тримала фану, глянувши на невеличку ікону Матері Божої, з подивом помітила, як по ній ніби котяться сльози. Дочекавшись кінця Богослужіння, вона сказала про це мамі, а та вже розповіла священику. При детальному огляді настоятель храму разом із декількома прихожанами виявили три чіткі потоки, але ніхто не знав, що це означало.

Настоятель храму тоді подумав, що образ замироточив невипадково саме 13 червня, адже це число є числом Матері Божої. Саме 13-го з`явилася Богородиця дітям у Фатімі. Однак це диво священик пов`язував ще й з тим, що часто звертався до чудотворного образу з проханням про навернення до церкви молоді, дітей, не раз наголошував на цьому і казав, що «Мати Божа підніме нас, наверне на шлях праведний, бо тільки у цьому є спасіння». Тоді він ще не розумів, як саме це станеться, але вірив, що так буде. Богородиця ніби почула ці молитви й прохання і вже незабаром у Королівці сталися події, які навернули людей до церкви, до віри.

Отець Михайло розповідав: останнім часом помічав, що до церкви ходить мало молоді, у них свої інтереси, цінності. В селі часто помирали молоді люди з різних причин, в основному це були молоді хлопці. Чимало чоловіків зрілого віку потопали у пиятиці. Замислювався: це наслідок прикрих обставин долі, зневіри, чи, можливо, і одного, і другого? Як душпастир розумів, що несе велику відповідальність за кожного, але як достукатися до сумління і душі людини? Пригадує ту проповідь, коли говорив про чудотворний образ. Тоді він сказав, що «уповає повністю на Богородицю, лише вона наверне і спасе прихожан». Саме в такий спосіб, через чудесне мироточення, вважає, отець Михайло, мати Божа і вирішила допомогти жителям села. І не тільки їм. Після тієї знаменної служби Божої, до церкви масово почали йти люди. Почувши про дивну подію, у Королівку їхали з усього району, аби на власні очі побачити чудо. Двері церкви були відкриті вдень і вночі, богослужіння з нагоди такої події відправлялись щодня, чимало людей молилися біля ікони цілу ніч. Багато хто збирав миро на ватку чи хусточку і прикладав до хворого місця, свято віруючи у чудо зцілення. Тому за деякий час мира на образі майже не залишилося.

Ця подія є знаковою для церкви, адже досі тут ще такого не було. У церкві відродили діяльність Марійської дружини, яку і очолила Лілія Ревуцька, дівчинка, що стала першою очевидицею мироточення. Дружина діяла у храмі до 1925 року, потім про неї чомусь забули. Сьогодні вже сорок діток посвячені у її лави. Через місяць – 13 липня 2011 року у Королівці відбулась урочиста відправа, де миряни святкували місячний ювілей мироточення ікон. Молебен відправляли десять священнослужителів, діти з Марійської дружини дякували Матері Божій за ласку і благодать. І тут знову сталось чудо. – Уже після відправи, я переглядав фотографії, – розповідає О.Михайло. – Шукав себе на світлинах, а побачив щось неймовірне. На фото перед церквою стояли діти на чолі з Лілією Ревуцькою, а позаду них, над капличкою Матері Божої, що у стіні церкви, проглядалося якесь дивне коло. Придивився уважніше і помітив в обрисах лик Богородиці з дитятком! Звернув увагу і на дату, що висвічувалась на знімку – 13 липня,13 година, 13 хвилин. Що це: простий збіг обставин, чи Боже провидіння? Це фото настоятель храму показав також мені і ми дійшли висновку, що там справді можна розпізнати Святих! Неймовірно, але це факт. До сумнозвісних подій на Майдані у Києві залишалося біля двох років…

Джерело: tenews.te.ua

Вам також може сподобатися