Жителі Почаєва благають допомогти не допустити фатальної крадіжки святині

023 Мешканці міста Почаїв, що на Кременеччині, побоюються, що можуть втратити святиню. Люди збирають підписи, аби не допустити Хресного ходу через Україну, Росію та Білорусь, що має відбутися з Чудотворною іконою Почаївської Матінки Божої.

За словами місцевих мешканців, вони не проти миру між країнами-сусідами, але існує ризик того, що як тільки оригінал ікони покине кордони України, існує дуже велика ймовірність, що до нас вона більше не повернеться. Швидше за все, її хитро обміняють на якісну копію, яку відрізнити від оригіналу буде неможливо.

Хресна хода має відбутися вже у найближчі місяці, після узгодження з митрополитом РПЦ Володимиром Морозом і главою УПЦ МП Онуфрієм.

– Ми не вимагаємо поки нічого надзвичайного. Ми просто хочемо зберегти свої святині від наруги. Дуже добре пам’ятаємо історію, коли «Честноховська» ікона колись була українською, як і те, що Вишгородська не була Володимирівською. Все сталося лише тому, що маємо добрих сусідів, але самі є надзвичайно наївними. Сьогодні історія знову може повторитися. Не допустімо цього – не даймо себе обікрасти! – закликають у своєму листі до ЗМІ християни з Кременеччини.

Жителі Почаєва благають допомогти не допустити фатальної крадіжки, адже переконані, – безбожним перевертням у рясах вірити не можна.

– Ми просимо всіх, від кого це може залежати, не допустити того, щоб наша велика святиня – Чудотворна ікона покинула Почаїв і Україну! Ті люди, які благословляють війну, руки яких вже по ліктях української крові, не варті жодної довіри! – кажуть представники стурбованої громади.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися