У Тернополі біля залізничного вокзалу знайшли труну

thumb_75703_news_m Поблизу залізничного вокзалу, на місці скандального будівництва, вчора, 19 березня, знайшли ще одне людське поховання. Фахівці кажуть, що захоронення на належить до періоду, який цікавий археологам чи історикам.

Тож, згодом скелет перезахоронять  на діючому кладовищі.

Нагадаємо, 17 березня під час проведення земельних робіт на Привокзальному майдані, робітники натрапили на людське поховання. На таку знахідку натрапили ближче до дороги. Як припускають  фахівці – поховання пов’язане із Першою світовою.

– Вчора знайшли ще одне поховання людське у труні, – каже співробітник державного підприємства «Подільська Археологія» Сергій Грабовий. –  Ми також його вже забрали. Виїмку здійснили, сфотографували, зачистили. Навколо знахідки  розчистили площу близько двадцяти квадратних метрів, але більше нічого виявлено не було. Тож  наразі продовжую археологічний нагляд за подальшими земельними роботи.

За словами пана Грабового, на час дослідницьких робіт, поблизу виявлених скелетів, були призупинені земельні роботи. Наразі роботи відновлені. Якщо знову натраплять на поховання, то вкотре припинять земельні роботи.

– Попередньо можу сказати, що це – також неархеологічні кістки, тобто не з періоду, який цікавий для археології, – каже Сергій Грабовий. – Це, швидше за все, дев’ятнадцяте століття, може навіть і початок двадцятого. Вони археологічної чи історичної цінності не становлять.

Труна, за словами фахівця, була орієнтована головою на захід, тобто йдеться про християнське поховання. Сама труна – зігнивша, дерево струхлявіле, розсипається, частково збереглась  кришка.

– Ці кістки у набагато гіршому стані, аніж ті попередні, – додає пан Грабовий. – Може, просто  перебували у такому місті, де швидше зігнили. Також поруч виявили залишки наручного годинника, частину корпусу.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися