Безкоштовних обідів в тернопільських школах не буде

55128_1Учні перших-четвертих класів харчуватися за рахунок держави не будуть. Начальник міського управління освіти та науки пояснює, з бюджету відповідну суми для цього не виділили. Однак, для соціально незахищених сімей допомога все ж буде.

ОЛЬГА ПОХИЛЯК, начальник управління освіти і науки міськради:

«Ми з розумінням хотіли поставитися до дітей, які з малозабезпечених та соціально незахищених категорій. Я хочу наголосити на наступному: якщо ми минулого року, при прийнятті бюджету, такої категорії дітей було 344, і ми спланували на них 900 тисяч гривень. Ми ті кошти віднайшли з місцевого бюджету. То на сьогоднішній день, ми таких діток маємо вже 954, це практично, в три рази більше. Звичайно, знову ж таки, додаткові кошти будуть потрібні».

Збільшилася, порівняно з минулим роком, вартість харчування для діток у дитячих садочках.

ОЛЬГА ПОХИЛЯК, начальник управління освіти і науки міськради:

«9 гривень проплачують батьки, і 6 гривень проплачує держава. І ясельна група – це 12,50. З них 7,50 – платять батьки, різницю проплачує держава. На рахунок діток малозабезпечених, як і раніше, ми їх харчуємо. Соціально незахищені категорії, сироти, напівсироти».

Також безкоштовно, за рішенням виконкому, можуть харчуватися діти, батьки яких є учасниками АТО. Що ж до проблеми із наповненням садочків, Ольга Похиляк каже, в планах відкриття нових груп у різних мікрорайонах міста.

ОЛЬГА ПОХИЛЯК, начальник управління освіти і науки міськради:

«Це в дошкільному навчальному закладі номер 17. Це колишній наш навчально-виховний комплекс. Зараз там початкової школи вже нема, ми відкриваємо ще додаткову групу. Це вчорашній навчально-виховний комплекс номер 1, а сьогодні це вже буде дошкільний навчальний заклад на Живова №1, там буде відкрита група. На Стадникової, в дошкільному закладі №38. І в 22 садочку ми плануємо відкрити дві групи і розвантажити таким чином, весь мікрорайон Канади, оце наше проблемне питання».

В планах до 1 вересня відкрити ще два дошкільні заклади. На мікрорайоні Дружба та на Сонячному, на базі «Станції юних техніків». Там є можливість без скорочення працівників та зменшення кількості гуртків створити додаткові дитсадкові групи.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися