У проекті “100 кращих тернополян” дискваліфікували 16 кадидатів

mkeic0uyibq_142433583886Початок голосування «100 кращих тернополян» організатори перенесли на 24 березня. Причина проста — кількість тих, хто або на користь кого відбувалося висунення, виявилася більшою за очікування.

Нагадаємо, перший етап (висунення кандидатів) громадського проекту «100 кращих тернополян» завершився ще 15 березня.

Розроблена організаторами методика перевірки зібраних даних виявила 60 номінантів із критичною кількістю висунень, які містять ознаки порушення основного правила народного праймерізу: «Будь-хто з тернополян може висунути кілька кандидатів, але за одного і того ж кандидата можна подати заявку лише раз». Через це докладну перевірку із залученням незалежних аудиторів проводитимуть довше, ніж планували.

Так, станом на 19 березня, на основі зібраної доказової бази та за погодження з аудиторами дискваліфікували 16 кандидатур.

– З огляду на те, що нам невідомо, чи порушення правил проекту відбувалися з відома самих номінантів, ми не будемо називати їхні імена, — кажуть організатори проекту. — Але згодом будь-хто з самих номінантів може особисто отримати інформацію, чи входять вони в перелік дискваліфікованих.

Організатори та незалежні аудитори прийняли рішення розпочати початок основного етапу проекту «100 кращих тернополян» (голосування) аж 24 березня о 15 год.

Джерело: Доба

Вам також може сподобатися