26 березня до Тернополя привезуть мощі Івана Павла ІІ Папи Римського

thumb_75818_news_m Мощі Івана Павла ІІ Папи Римського привезуть до Тернополя 26 березня. Помолитися до святині тернополяни зможуть у Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Також там проводитимуть реколекційні науки.

Урочиста зустріч мощей святого відбудеться 26 березня о 13.00 в Архикатедральному Соборі, повідомив розповідає голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отець Орест Павліський.
– А увечері 26 березня запрошуємо всіх тернополян, гостей міста та вірних нашої церкви на реколекційні науки , які буде вести отець-місіонер Мирон Шевчук, – каже він. – Ці реколекції триватимуть у Тернополі до 29 березня, до початку Хресної ходи. Програма реколекцій буде висвітлена в місті на бігбордах та сітілайтах.

Упродовж п’яти днів тернополяни матимуть можливість помолитися до мощей Івана Павла ІІ. А також буде можливість приступити до миропомазання, можна буде придбати освячені олійку, образки, буде багато молебнів, молитовна програма буде дуже наповненою, додає отець Павліський.

Довідка
Іван Павло II перебував на чолі католицької церкви протягом двадцяти шести з половиною років, що є другим за тривалістю понтифікатом після Папи Пія IX, що займав цю посаду 32 роки. Іван Павло II — перший в історії Папа-слов’янин, а також перший Папа-неіталієць з часів голландця Адріана VI, що служив з 1522 по 1523 роки. Поет і поліглот, також актор, драматург і педагог. Філософ історії, феноменолог, містик й представник християнського персоналізму. Святий Католицької Церкви, канонізований 2014 року.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися