Міс Україна-2013 Анна Заячківська побувала у Тернополі

75729Міс Україна-2013 Анна Заячківська приїхала днями до Тернополя, аби взяти участь в конкурсі краси «Міс Тернопіль», але вже як член журі.

Журналісти розпитали дівчину про те, як змінилося її життя після участі в конкурсах «Міс Україна» та «Міс Світу».

– Коли я отримала титул «Міс Україна», більшу частину часу не усвідомлювала, що це означає, – згадує Анна. – Але пам’ятаю дуже приємні радісні відчуття, коли стоїш в короні, і на тебе сиплеться серпантин, тобі аплодує стоячи весь зал. Ці моменти цінні, тому, що кожна дівчина мріє бути принцесою (сміється – прим. автора). А тоді я саме так себе і відчувала.

Загалом, участь в цих конкурсах дала дівчині багато досвіду.

– Я ніколи себе не уявляла в модельному бізнесі і навіть не прагнула цього, – розповідає Анна. – Колись мріяла бути акторкою, а вчитися пішла на іконописця. Свого часу на літній період потрапила на роботу в один магазинчик, де продавала джинси.

Анна розповідає, що дві дівчини, які були організаторками конкурсу краси «Княгиня Прикарпаття», таки вмовили її взяти в ньому участь. Хоча їй це не зовсім було цікаво. В конкурсі Аня тоді таки перемогла, після чого одне модельне агентство запросило її на кастинги конкурсу «Міс України», де й представила врешті Івано-Франківськ. І несподівано для себе самої – перемогла.

Зараз дівчина живе в Києві. Працює в модельному агентстві OC Model Managment.

– Я переїхала в Київ разом із Майданом, – пригадує Анна. – Три місяці намагалася допомагати і на кухні, і в медичних частинах. Так і залишилася в столиці. Хоча майже рік після поїздки в Індонезію на конкурс «Міс Світу» я нічого не робила щодо своєї кар’єри. Тому зараз починаю трішечки рухатись в цьому напрямку. Бо жити за щось треба, та й це дає великі можливості допомагати іншим, а ще – подорожувати. Тож кожну поїздку я хочу використати для того, щоб показати Україну з кращої сторони.

Багато людей вважає, що в теперішніх умовах конкурс краси – це зайве, розповіла дівчина. Але вона певна, що люди повинні рухатись далі і жити далі. Мовляв, якщо станемо на місці і не будемо нічого робити, а будемо в суцільному траурі, то нічого не змінимо в цій державі. Кожен має робити на своєму місці максимум того, що від нього залежить. Дівчина, як художник-іконописець за професією, намагається долучатись до різних аукціонів, виручені кошти з яких йдуть на допомогу бійцям АТО.

Окрім образотворчого мистецтва, Анна цікавиться також і акторською діяльністю.

– Коли я ще жила в Івано-Франківську, то грала в обласному театрі фольклору, – каже дівчина. – Відколи живу в Києві, також не покинула гру. Нещодавно їздили до Чернігова в жіночу колонію – грали із активістами із церкви Святого Василія їм новорічний вертеп. Дуже пишаюся тим, що мені випала честь грати роль Марії. Я захоплююся цим образом. Марія – це зразок досконалого поєднання краси, мудрості та жіночності.

Однак про акторську кар’єру дівчина мріяти не припинила.

– Я розумію, що потрібно підтягнути іноземні мови, щоб почати хоча б з якихось реклам, – ділиться планами Анна. – Та й вдосконалювати акторську майстерність теж потрібно. Однак, якби мене запросили зіграти в якомусь художньому фільмі, то я б залюбки погодилася. В цій сфері мені хочеться вчитися та вдосконалюватись, і щоб в нас був хороший український кінематограф.

З жіночих образів дівчині найбільше імпонують Мати Тереза та Леся Україка.

– Леся Українка була надзвичайно сильною та мудрою жінкою, – розповідає Анна. – Вона справді мала глибинний духовний стержень, свої чіткі позиції, яких дотримувалась до останнього. Вона для мене є символом України, сильної та талановитої. А Мати Тереза – це персона, якою хочеться жити.

Краса ж для Анни Заячківської передусім пов’язана з духовністю.

– Щоб бути красивою, варто бути справжньої, відкритою, натхненною, – каже дівчина. – Гармонійна людина – завжди красива. На таку досить просто глянути – і тобі робиться якось спокійно на душі. Адже краса – вона завжди для добра. Бо красу тих жінок, через яких починалися війни, я не вважаю достойною. Тому, що краса завжди має нести добро у світ. А ми зробили з цього якісь моменти розпусти. Я нещодавно прочитала книгу про Святу Землю, і в ній її автор, отець, розповідає, що зараз краса і сексуальність в руках зла, і воно цими поняттями просто маніпулює, а ми не чинимо опору. Хоча так не має бути.

Довідка: Анна Заячківська народилася 12 грудня 1991 року в Івано-Франківську. Закінчила магістратуру Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника. Стала переможницею конкурсів «Княгиня Прикарпаття 2012», “Княгиня Топ-модель Україна 2013” та «Міс Україна 2013». Авторка поезії та виконавиця власних пісень, актриса, модель, художник-іконописець та громадський діяч.

Ірина НЕБЕСНА

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися