Тернополяни можуть придбати на Укрпошті квитки на потяг, літак та автобус

29718Незалежно від мети та маршруту вояжу, подорожуючі зазвичай стикаються з купою супутніх проблем, далеко не останньою серед яких є купівля квитків. Годинна касова штовханина за квитками та ще й на додачу можливість почути прикре «квитків немає», на щастя, мало-помалу залишаються в минулому. У вік цифрових технологій дорогу собі впевнено пробиває «e-ticket» або ж електронний квиток.

В Україні скористатися послугою з придбання електронного квитка на будь-який вид транспорту можна через Укрпошту, в якій успішно впроваджена та діє система «Єдиний електронний квиток». Спільна з Міністерством інфраструктури України єдина інформаційна база з продажу квитків на залізничний, авіаційний та автомобільний транспорт дозволяє швидко та, головне, із стовідсотковою надійністю придбати електронний квиток.

Національний оператор поштового зв’язку надає можливість усім бажаючим придбати електронний квиток у будь-якому відділенні поштового зв’язку чи замовити його он-лайн на сайті Укрпошти.

Завдяки QR-коду, який містить електронний посадочний документ, в електронній базі даних зберігається вся необхідна інформація про пасажира. Для здійснення посадки на потяг або літак пасажиру достатньо пред’явити QR-код або роздрукований електронний квиток та документ, що посвідчує особу.

Замовлений через Укрпошту електронний квиток з QR-кодом на потяг чи літак не потребує обміну в касах вокзалу та є повноцінним перевізним документом, який надає пасажиру ті самі права, що і його паперовий аналог.

Для здійснення посадки в автобус пасажиру необхідно обміняти маршрут-квитанцію на квиток у касі автовокзалу безпосередньо перед відправленням автобуса. Обмін маршрут-квитанції на квиток здійснюється без черг та додаткової оплати.

Електронний квиток – це повноцінний електронний проїзний документ, що має статус звітного розрахункового документа (фіскального чека), який можна використати для звітування перед бухгалтерією про службове відрядження та отримання компенсації за проїзд.

Придбання електронних квитків через Укрпошту є особливо актуальним для мешканців сільської місцевості та невеличких  містечок, де немає залізничних і, тим більше, авіакас. Відсутність потреби їхати до районного центру чи найближчого міста, в якому є каси, витративши на всю операцію, якщо пощастить, не менше половини дня, що потребує додаткових коштів та часу. На щастя, про такі виснажливі мандрівки можна забути. Квиток на потяг, автобус та літак можна без зайвих клопотів придбати в одному з найближчих для вас відділень Укрпошти, яких, однозначно, більше по Україні, ніж квиткових кас. Завдяки присутності Укрпошти у найвіддаленіших куточках України, що визначається мережею у близько 11,9 тис. відділень, одне з них обов’язково знайдеться у вашому містечку.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися