Чому на Тернопільщині помирає все більше малюків?

583765Чим довше триватиме реконструкція Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина», тим дорожче вона обійдеться. У цьому переконаний заступник голови ТОДА Іван Бабійчук. Тому чиновник пропонує якнайшвидше ввести в експлуатацію отримане обладнання та оновити кошторис робіт.

– Зрозуміло, що в умовах, у яких сьогодні перебуває держава, та через стрімке підняття цін на матеріали знайти потрібні кошти на завершення центру буде складно, тому потрібно першочергово зробити експертизу проектної документації на будівництво, перерахунок кошторису та шукати шляхи здешевлення, – наголосив Іван Бабійчук.

За словами головного лікаря закладу Віктора Куценка, у перинатальному центрі встановлено медичне устаткування на суму майже 12 млн. грн. У корпусі А-1 вищезазначеного центру проводилась реконструкція, підрядною організацією було виконано робіт на суму 15 млн. грн. Однак у 2013 році через  відсутність фінансування роботи не виконувались, а медичне обладнання залишилося незалученим.

Разом з тим, каже Віктор Куценко, у центрі створено інфраструктурну базу для введення в експлуатацію нового обладнання.

– Зараз ми працюємо на виснаженому обладнанні.  Відтак через обмежені  можливості функціонування перинатального центру в умовах незавершеної реконструкції пологового корпусу, де зосереджені індивідуальні пологові зали, операційні відділення інтенсивної терапії для жінок та новонароджених з другим етапом виходжування маловагових малюків в області за останній період зросла материнська та дитяча смертність, – констатував Віктор Куценко.

Процес реконструкції в обласній адміністрації пропонують розділити на кілька етапів. На думку чиновників, почергове виконання робіт дозволить хоч і повільно, однак все ж таки завершити реконструкцію.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися