Імена «100 кращих» тернополяни знатимуть за місяць

mkeic0uyibq_142433583886Пропонувати тих, кого б хотіли бачити у рейтингу «ста кращих», тернополяни більше не зможуть. Перший етап громадського проекту закінчився, на черзі – другий. Відтепер обирати, на їхню думку, «кращих» жителям нашого міста доведеться зі 185 кандидатів, імена яких були запропоновані напередодні.

НАЗАР ЗЕЛІНКА, співкоординатор проекту

«Участь у висунені кандидатур взяло 13241 особа. Загалом вони висунули 2222 людини. З яких, правда, фактично 1300 осіб – це одиничні висунення, тобто тільки тих людей і висунули або, відповідно, люди самі себе висовувати».

Для участі у другому етапі попередньо відібрали 221 особу. Та після перевірки на фальсифікацію майже чотири десятки тернополян довелось дискваліфікувати. Однак їхні імена координатори проекту розголошувати не будуть, мовляв, підтасувати результати могли не безпосередньо вони, а їхні друзі чи недруги.

НАЗАР ЗЕЛІНКА, співкоординатор проекту

«Загалом по умовах проекту, по правилах, щоб перейти в другий тур, в тур голосування, основний, скажемо так, етап – потрібно було подолати позначку в 50 висунень. І цю позначку первинно подолала 221 людина. 36 осіб пробували махлювати, пробували накручувати».

ОЛЕГ РІЗНИК, співкоординатор проекту

«По кожному кандидату, який подолав поріг 50, але щодо якого виникли якісь підозри, ми проводили окреме розслідування і по кожному приймали консенсусне рішення всіма аудиторами і організаторами, чи залишаємо, чи викидаємо. В нас було близько 60 підозрюваних, з них не пройшли аудиту 36 чоловік».

Таким чином, розповідають координатори проекту, участь у другому етапі братиме 185 тернополян. На те, щоб проголосувати за когось із них, жителі нашого міста мають місяць. Опісля координатори проекту підіб’ють підсумки та опублікують рейтинг.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися